Voks 2010

Orbán a dualitásról

A kormányzati leszereplés leértékelte a szociálliberális értékrendű kultúrateremtő képességet, megrendültek a kormányzás szellemi és értékalapjai - ezt állította Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a „Megőrizni a létezés magyar minőségét" című beszédében. Ezt ma megjelenő számában közli vitaindítóként a Nagyítás című hetilap. Az MTI úgy tudja, a szöveg Orbán Viktor 2009. szeptember 5-i kötcsei beszédének szerkesztett változata. A párterőtér
alakulásával kapcsolatban kijelenti: megszűnni látszik a rendszer dualitása, s egy centrális politikai erőtér van kialakulóban, ami „egyrészt a jobboldali konjunktúrának, másrészt a mi megerősödésünknek köszönhető".
Vagyis megvan a reális lehetősége, hogy a politika következő 15-20 évét ne a duális erőtér határozza meg, amely "állandó értékvitákkal, megosztó, kicsinyes és fölösleges társadalmi következményeket generál.
Ehelyett létrejön egy nagy kormányzó párt, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket megfogalmazza - és ezt nem állandó vitában teszi, hanem a maga természetességével képviseli" - fogalmaz Orbán. Azt
javasolja: az állandó harcra berendezkedett politika helyett az állandó kormányzásra berendezkedett politikát válasszák. (MTI)

MTV: Kardos helyett Feledy

Leváltották a Magyar Televízió választási műsoraiért felelős szerkesztőt, Kardos Ernőt, akit a posztonFeledy Péter vált – írta az fn.hu. E szerint DobosMenyhért, az MTV választási irodájának vezetője Feledyt bízta meg az április 11-i és 25-i élő adások szerkesztésével. Kardos Ernő egyébként továbbra is A szólás szabadságának a főszerkesztője marad, és részt vesz a voksoláshoz kapcsolódó műsorokat készítő stáb munkájában is. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.