Demszky veszélyérzete

Mesterházy Ernő már a Combino-tender körül is kavart Demszky Gábor bizalmasaként – állítja lapunknak Atkári János, volt gazdasági főpolgármester-helyettes.

Szerinte egyébként Mesterházy nem ok, hanem következmény; Demszky hagyta, hogy kinyíljon egy kiskapu, amelyen Mesterházy, majd az emberei benyomulhattak.

Atkári egyébként elképzelhetőnek tartja, hogy Demszky, ahogy azt állítja is, valóban csak a sajtóból értesült a BKV-ügyekről: „egyfelől nem feltételezem, hogy ilyen jelenségeket tudatosan takargatni akart volna, ezt már a veszélyérzete is megakadályozta volna. Másfelől (...) olyan zilált szervezeti rendszer csúcsán ül, amely nem biztosítja a szabályozott ellenőrzés-önellenőrzés eredményes működését”, mondja a főpolgármester egykori helyettese.

Demszky tegnap kénytelen volt a budapesti városháza BKV-vizsgálóbizottsága előtt számot adni mindarról, ami történt, arról például, hogy ha egyszer – ahogy azt állítja – annyira elégedetlen volt a BKV-t is felügyelő Hagyó Miklóssal, akkor miért nem adott neki fegyelmit. Azért, válaszolta, mert akkor fölborulhatott volna az MSZP–SZDSZ-koalíció. „De akkor miért adott neki jutalmat?”, kérdezték erre, mire azt a választ adta: azért, mert a főpolgármester-helyettesek keveset keresnek, és így akarta őket jobb munkavégzésre ösztökélni.

Nem szorosan bár, de az eseményekhez tartozik, hogy Horváth Csaba várhatóan lemond kormánybiztosi posztjáról, mert a budapesti MSZP-sek őt akarják ősszel főpolgármesternek jelölni.

A budapesti vizsgálóbizottság előtt
A budapesti vizsgálóbizottság előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.