Őrizetben Demszky bizalmasa

Többórás kihallgatás és a főpolgármesteri hivatalban tartott házkutatás után a rendőrség tegnap őrizetbe vette Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadóját, Regőczi Miklóst, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettesét és Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt.

Gyanúsítottként hallgatták ki Tóthfalusi Györgyöt, a vállalat korábbi SZDSZ-es igazgatósági elnökét, Horváth Évát, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes egykori sajtósát, valamint élettársát, Mátay Lászlót. Valamennyiüket hűtlen kezeléssel gyanúsítják, pontosabban azzal, hogy a BKV „veszteséges működése ellenére megszegték vagyonkezelési kötelezettségüket”.

Demszky Gábort meglepte bizalmasa, Mesterházy Ernő meggyanúsítása. Úgy fogalmazott, hogy „ezekről az ügyekről, hogy tanácsadói szerződések lettek volna, és hogy azokat kivel kötöttük vagy kivel kötöttek ők együttműködést, ezekről a sajtóból értesültem”. A főpolgármester egy nappal korábban ennél jóval kevésbé volt meglepve azon, hogy volt helyettese, a szocialista Hagyó

Miklós azért, mert a BKV-ügyek miatt helyzete tarthatatlanná vált, viszszalépett mind az egyéni képviselőjelöltségtől, mind a parlamentbe jutást kényelmesen biztosító listás helyezésétől. Demszky akkor úgy nyilatkozott: „Az MSZP által az elmúlt napokban kiszivárogtatottak, illetve a párt részéről elhangzott nyilatkozatok alapján nem meglepő Hagyó Miklós lépése.” Vannak, akik Demszkynél jóval kevésbé lepődtek meg Mesterházy meggyanúsításán: forrásaink ugyanis egyöntetűen azt állítják, hogy az ő és Hagyó közös „modellje” volt a fővárosi közműcégek irányítására kidolgozott „kézi vezérléses” rendszer.

Mesterházy egyébként jellegzetes alakja a politikának: egy cége révén dolgozott annak idején a Fidesz-kormány alatt elhíresült Defend Kft.-nek, majd Demszky bizalmasaként aktív résztvevője volt a szabad demokraták szakadása körüli eseményeknek, végül az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytatott az SZDSZ és azMDF közti megállapodás elősegítése érdekében.

Házkutatás után a budapesti főpolgármesteri hivatalban
Házkutatás után a budapesti főpolgármesteri hivatalban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.