Mesterházy: Tiltani kell a holokauszt tagadását

A holokauszttagadás büntethetőségét megteremtő törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

A párt frakcióvezetője elmondta: ha a parlament elfogadja a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását, akkor három évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető az, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokausztot.

Közölte: ahhoz, hogy az előterjesztésről még februárban döntsön az Országgyűlés, az ellenzéki pártok támogatása is szükséges. A törvénymódosítás szövege: „aki a nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig ter jedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Avigdor Liberman, Izrael miniszterelnök-helyettese és külügyminisztere, aki részt vett az emléknap budapesti eseményein, úgy fogalmazott: a magyar Országgyűlésnek törvényben kell tiltania a gyűlöletbeszédet, ezzel kell megakadályoznia az antiszemitizmus terjedését, mert egyre jobban felütötte fejét a szélsőségesek mozgalma Magyarországon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.