Felvételi: másfél milliós tévedés

Ki kell cserélni a nyolcadikosok számára készült középiskolai pótfelvételi feladatsort. A hétvégi felvételi vizsgák során ugyanis a budapesti Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnáziumban tévedésből már felbontották a borítékot, a diákokkal pedig ezeket a magyar és matematikai feladatsorokat oldatták meg. A pótfelvételi január 28-án lesz azok számára, akik a normál vizsgán önhibájukon kívül nem tudtak megjelenni.

A pótfeladatsort most megírt diákok vizsgája ettől függetlenül érvényes, a hibázó iskola vezetője ellen azonban szabálysértési eljárást indít az Oktatási Hivatal – olvasható közleményükben. Az úgynevezett központi vizsgákon ugyanis minden felvételiző diák ugyanazt a feladatsort tölti ki ugyanabban az időben: ezért kell a pótfeladatlapokat lecserélni, hiszen a felbontott csomag tartalmát már bárki megismerheti. Hasonló esetek minden évben előfordulnak, annak ellenére, hogy a feladatsort rejtő csomagokon jól láthatóan föltüntetik a vizsgák dátumait. A tételsorok lecserélése ugyanakkor nem olcsó mulattság: egy-másfél millió forintba kerül.

A hétvégi vizsgák ettől eltekintve rendben lezajlottak: január 22-én 103 helyszínen mintegy 8600 hat-, illetve nyolcosztályos gimnáziumba felvételiző diák írta meg a dolgozatokat, január 23-án pedig 467 helyszínen csaknem 61 500 nyolcadikos diák vizsgázott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.