Az MSZP valódi programokat, a Fidesz brutális kampányt vár

Lendvai Ildikó MSZP-elnök szerint „jó hír Magyarország számára”, hogy az államfő a lehetséges legkorábbi időpontra írta ki a választás első fordulóját. A hivatalos kampány így a lehető legrövidebb ideig tart majd, s ezzel – idézzük – „kevesebb idő jut arra, hogy családokat veszítsenek össze, hogy gyűlöletoffenzívát folytassanak, megosszák az embereket és gyilkosnak nevezzék a kormányfőt”. A Fidesz plakátszlogenjére utalva azt mondta: „itt az idő”, hogy ki-ki előálljon valódi programjával.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szerint a magyar emberek 2006 óta várnak a választások kiírásáról szóló bejelentésre, amellyel végre visszakaphatják a jövőről szóló demokratikus döntés jogát. Az ellenzéki párt tartja magát korábbi bejelentéséhez: március 15-én kezdi kampányát – közölte. Hozzátette: a Fidesz a kampányban a jövőről fog beszélni.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője azt hangsúlyozta a bejelentés kapcsán: betartják a törvényt, s bruttó 386 millió forintot fordítanak a választási kampányra. A párt hivatalos kampánya február elsejével indul.

A választási igazgatás felkészült a választás lebonyolítására – jelentette ki tegnap Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője. A költségvetés 10,85 milliárd forintot különített el az áprilisi országgyűlési és az októberi önkormányzati választásra, ebből 7,125 milliárd forint a parlamenti választás költségvetése. Bencze József országos főkapitány ugyancsak közölte: a rendőrség felkészült a választásból adódó feladatai ellátására. Hétfőtől hívható, február 1-jétől pedig személyesen is felkereshető az OVI választási információs szolgálata. A szolgálat a 06 (40) 200-717-es vagy a 06-(1) 441-1616-os számon érhető el. Az iroda emellett megújult internetes felülettel is segíti a tájékozódást. (MTI)

Zubor András, az Országos Választási Iroda vezetőhelyettese és Virág Rudolf
Zubor András, az Országos Választási Iroda vezetőhelyettese és Virág Rudolf
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.