Csinos végkielégítés jár a polgármester fiának

Végkielégítési ügy borzolja a kedélyeket Székesfehérváron. A napokban került nyilvánosságra, hogy Warvasovszky Tihamér szocialista polgármester fiának – Warvasovszky Donát jogásznak –, aki az önkormányzat tulajdonában lévő Széphő Zrt.-nél dolgozik pályázati és beszerzési osztályvezetőként, tavaly márciusban váratlanul módosították a határozott idejű (2010. december 31-ig szóló) munkaszerződését.

A változtatás lényege: ha a Warvasovszky fiú munkaviszonya hamarabb megszűnne, akkor nemcsak a korábban rögzített hathavi, hanem további 12 havi végkielégítés illetné meg. A dolog pikantériája, hogy a szerződést közvetlenül azelőtt módosították, mielőtt új igazgató került volna cég élére, illetve mielőtt a Fidesz többségbe került volna a helyi közgyűlésben.

Warvasovszky Donát szerdán közleményt adott ki, amelyben elismerte a szerződésmódosítás tényét, ugyanakkor leszögezte: mivel jelenleg is a Széphő Zrt. alkalmazottja, így eddig nem részesült sem végkielégítésben, sem a munkaviszony megszűnése esetén járó egyéb pénzbeli juttatásban. A közlemény szerint a szerződésével kapcsolatos médiahírek aktualitását kizárólag a választási kampány adja, amelyben édesapja a célpont. Cser-Palkovics András, a fehérvári közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője felháborítónak nevezte a történteket. A szocialisták ugyanakkor fideszes kampánymanipulációnak tartják az ügy kirobbantását azzal érvelve, hogy Warvasovszky Donát szerződésmódosításának ügye már hónapokkal ezelőtt napirendre került a közgyűlés egyik bizottságában, ám akkor egyik párt sem jelezte kifogásait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.