Hunvald fiktív szerződései

Két tanácsadói szerződéssel összefüggésben újabb bűncselekményekkel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő polgármesterét. Az ügyészség gyanúja szerint Gál Györgynek, a VII. kerületi képviselő-testület gazdasági bizottságának szintén előzetesben lévő volt elnökének kérésére Hunvald Gál barátnőjével olyan szerződést kötött, amely tényleges munkavégzés nélkül rendszeres, havi bruttó 300 ezer forintos jövedelemhez juttatta a hölgyet.

Hunvald havonta igazolta a szerződésben foglaltak teljesítését, és 2008 végéig a hölgy részére összesen hárommillió forint kifizetéséről is rendelkezett. Majd, bár a szerződés 2010 novemberéig szólt, Gál György 2008. november 27-i letartóztatása után Hunvald nem igazolta a hölgy számára „a szerződésben vállaltak teljesítését”, és attól kezdve nem is fizettek tovább neki. A nő egyébként előzőleg még egy, az addig általa használtnál jóval nagyobb önkormányzati lakáshoz is jutott kapcsolatai révén.

Az erzsébetvárosi képviselő-testület jelenleg ismeretlen helyen bujkáló tagja, Czibula Csaba, aki ellen a múlt év végén nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a Központi Nyomozó Főügyészség, volt felesége foglalkoztatására kérte Hunvaldot, aki 2007-ben és 2008-ban is egy-egy évre szóló szerződést kötött a hölggyel. Czibula volt feleségének havi bruttó 140 ezer forintért nem kellett csinálnia semmit, 2008 végéig mégis 3,22 millió forintot kasszírozhatott. A fentiekkel összefüggésben Hunvald Györgyöt kétrendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítással gyanúsították meg. Hunvald panasszal élt a gyanúsítás ellen, de panaszát a nyomozást felügyelő ügyészség elutasította.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.