Ma a vasutasok is sztrájkolnak

Negyvenhárom busz- és öt villamosvonalon közlekedtek a BKV járatai szerdán, a határozatlan idejű sztrájk második napján a fővárosban.

A sztrájkolókhoz ma csatlakozik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete is: Gaskó István, a VDSZSZ elnöke tegnap jelentette be, hogy szolidaritást vállalnak a BKV-nál sztrájkoló munkavállalókkal, ezért ma hajnali 4 órától reggel 8 óráig országos szolidaritási sztrájkot hirdettek az egész hálózatra, de a munkabeszüntetést a budapesti „fejpályaudvarokra” koncentrálják, mivel azok vannak kapcsolatban a BKV-hálózattal.

Néha jön a villamos: Budapest, Nagykörút
Néha jön a villamos: Budapest, Nagykörút

Nemes Gábor, a BKV-s sztrájkbizottság szóvivője a szerda délelőtti egyeztetést követően jelentette be, hogy nem született megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről, ezért a szakszervezetek folytatják a kedden kezdődött, határozatlan idejű sztrájkot.

Közölte: a BKV ezúttal sem adott be új ajánlatot, a sztrájkbizottság pedig továbbra is ragaszkodik a saját álláspontjához. A tárgyalások csütörtök délelőtt folytatódnak.

A BKV-nál működő 25 szakszervezet közül 14 sztrájkol. Közülük a legtöbb buszos érdekképviselet, de szinte minden ágazatból csatlakozott a munkabeszüntetéshez legalább egy szakszervezet. Ezek között van reprezentatív és kisebb érdekképviselet is, a sztrájkoló szakszervezetek az összes dolgozó mintegy felét képviselik. A BKV-nál 12 ezren dolgoznak, az érintett 14 szakszervezetnek 5700 tagja van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.