Röviden

Bajnai óv a vagyonadó megszüntetésétől

Bajnai Gordon szerint Magyarországnak kiegyezésre lenne szüksége, hogy végre jó pályát futhasson be. A Szólás szabadságában tegnap a miniszterelnök arra, hogy akár össze is hívhatná a nemzeti csúcsot, úgy válaszolt: ha ő hívná össze, borítékolható, hogy a Fidesz nem menne el. A vagyonadó kapcsán hangsúlyozta: ostobaság lenne megszüntetni, meglepődne, ha az Alkotmánybíróság ezt tenné. Az adóból tervezett 50 milliárd forint bevétel nagyon hiányozna a költségvetésből. Akkor olyan megoldást kell találniuk – lehetőleg nem a legszegényebbeket terhelve –, ami biztosítja ezt a bevételt. (MTI)

A választásokig nem lesz Fidesz-kongresszus?

Nem biztos, hogy a választások előtt a Fidesz tart kongresszust. A siófoki, kétnapos elnökségi ülésen nem került szóba a kongresszus – erősítette meg lapunknaktöbb résztvevő. Viszont felhívták a figyelmet: a Fidesz alapszabálya nem teszi kötelezővé, hogy kongresszus döntsön a miniszterelnökjelöltről. Az országos listát a Fidesz választmánya hagyja jóvá, s nyilvánvaló, hogy a listavezető a miniszterelnök-jelölt is egyúttal, nyilván Orbán Viktor. Az egyik fideszes politikus azt elképzelhetőnek nevezte, hogy egy olyan „országos gyűlést” tartanak a választások előtt, mint amilyen tavaly a Millenárison volt. (Cs. I.)

Dávid: Nem Fodor a fővárosi listavezető

A választásokon az MDF-et támogatja a Bánk Attila egykori kisgazda képviselő által vezetett Magyar Vidék és Polgári Párt, például az ajánlószelvények gyűjtésében, s ha szükségük lesz rá, akkor a jelöltállításban is. Dávid Ibolya szombati sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az MDF nem köt pártszövetséget egyetlen párttal sem. A pártelnök cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy tárgyalákat folytatnának arról, hogy Fodor Gábor legyen az MDF budapesti listavezetője, később pedig főpolgármester-jelöltje. (Cs. I.)

A Hadikért tüntettek Újbudán

A fővárosi XI. kerületi Hadik kávéház felújítása körüli „politikai kötődésű offshore cégháló” miatt tiltakoztak tegnap a Fidesz–KDNP képviselői a helyszínen. Azt mondták: háromszázmillió forint közpénz folyt el a projektre, melynek teljes felújítása máig nem fejeződött be. Rétvári Bence országgyűlési képviselő kijelentette: a kerületi önkormányzat MSZP–SZDSZ-többsége vételi jogot biztosított egy offshore hátterű cégnek az ingatlanra. Ez azt jelenti, hogy a jogosult egyoldalú nyilatkozattal, az önkormányzat további engedélye nélkül saját tulajdonba veheti jövőre az ingatlant. Rétvári szerint Medgyessy Péter volt MSZP-s miniszterelnököt több családi szál is a Hadikhoz köti. Ugyanaz az offshore cég az egyik tulajdonosa a Hadikot üzemeltető kft.-nek, mint a Pomo Ice Kft.-nek, amelynek ügyvezetője Medgyessy nevelt lánya, Tornóczky Anita. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.