Előzetesben a volt humánpolitikai igazgató

„A terhére rótt cselekményért, amennyiben bűnösnek találtatik, a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti, ezért tartani kell a szökésétől, elrejtőzésétől.” Ezzel indokolta a BRFK Szalainé Szilágyi Eleonóra tegnapi őrizetbe vételét és azt, hogy kezdeményezte a BKV volt humánpolitikai igazgatójának előzetes letartóztatását.

A BKV gyanús végkielégítései és szerződései ügyeiben hónapok óta vizsgálódó BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói szerdán házkutatást tartottak Szalainé lakásán. Nagy mennyiségű iratot, számítógépeket és adathordozókat foglaltak le.

Szalainét a rendőrségen különösen nagy kárt okozó csalás gyanúsítottjaként hallgatták ki. Szalainé vallomást tett, majd panaszt jelentette be a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. A Fővárosi Főügyészség várhatóan ma dönt a rendőrség Szalainé előzetes letartóztatását kezdeményező indítványáról is.

Emlékeztetőül: Szalainé bruttó 86282196 forintos végkielégítéssel távozott a BKV-tól, miközben folyamatosan dolgozott tovább. Most azért gyanúsítja csalással, mert a nyomozás adatai szerint annak ellenére utalta ki magának a végkielégítést, hogy nem is volt utalványozási joga. A BRFK zárolta két bankszámláját, a szabálytalanul (és igen nagy valószínűséggel jogtalanul) felvett végkielégítés nettó öszszegével, azaz valamivel több mint 54 millió forinttal.

A BKV tegnap rendkívüli felmondással megszüntette Fuzik Zsolt Béla informatikai vezető munkaviszonyát. A menesztett igazgatót egy vesztegetési ügyben gyanúsítottként kezeli a hatóság, aki emiatt egy hónapja szökésben van. A vesztegetési ügy december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a vállalat Akácfa utcai székházában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.