Hatszázmilliós bukás Nagykanizsán

Alighanem az év kudarcaként tartják majd számon Nagykanizsán a város egykori nyomdaépületének felújítására benyújtott pályázatot.

A dél-zalai város 600 millió forintra pályázott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnál, s a szervezet támogatta a terveket. Miként Baracskai József, a tanács egyik tagja fogalmazott, Nagykanizsa jó pályázatot írt, volt esélye a támogatás elnyerésére.

Ez az esély azonban hamar elveszett. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ugyanis néhány dokumentumot hiányolt a pályázatból, ezért azok utólagos benyújtására szólította fel az önkormányzatot. A felszólítás meg is érkezett az önkormányzathoz, ám a választ, a hiányzó dokumentumokat egyszerűen elfelejtették postára adni. A határidő be nem tartása miatt pedig Nagykanizsa pályázata automatikusan érvénytelenné vált.

Marton István, Nagykanizsa fideszes támogatással megválasztott polgármestere azt mondta: két év munkája vált semmissé egyetlen ostoba hiba miatt. A polgármester írásban szólította fel a jegyzőt arra, hogy vizsgálja meg, ki a felelős a történtekért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.