Titkos Moszad-gyűlés a szocialistáknál

Amikor megérkeztünk a titkos találkozóra, már ott ült a tárgyalóasztalnál Hiller István, Katona Béla, Kiss Péter, Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila, Szekeres Imre, Veres János, sőt némi késéssel befutott Gyurcsány Ferenc is, majd apró trükkök százainak alkalmazásával helyet foglalt az asztalnál. Én Semjén Zsolttal és Szíjjártó Péterrel együtt léptem be a terembe, s ebből a szocialista politikusok azonnal kiszúrták, hogy valójában nem is ketten, hanem hárman vagyunk.

– Micsoda megfigyelők! – nyugtáztam elismerően.Veres János rám mutatott, s azt kérdezte:

– Mit keres itt a Népszabadság újságírója? Vajon? Semjén Zsolt a vállamra tette a kezét, és elmosolyodott:

– Nyugodj meg, Janikám, az csak a fedőfoglalkozása. Ő is a Cégnek dolgozik, akárcsak mi. Megfigyelőként van jelen, mert hamarosan hazamegy Izraelbe, hogy kamatoztassa a tapasztalataitokat.

– Látni akarom az igazolványát! – dörögte Szekeres Imre, majdolyan dinamikusan, lendületesen és fiatalosan hajolt előre, hogy nagy örömére lobogni kezdett a haja. Előkaptam a zsebemből a papírjait, mire Mesterházy Attila, a Cég miniszterelnök-jelöltje gyorsan megborotválkozott, majd barátságosan lerántotta a parókáját, s azt mondta:

– Na ugye, ugyanolyan Moszad-ügynök, mint mi. Lendvai Ildikó bólintott, majd kompromisszumokat keresve beletúrt az előtte heverő dossziéba és cáfolta az alaptalan híreszteléseket.

– Kezdhetnénk végre? Nincs vesztegetni való időnk, ha Magyarország tönkretétele a tét! – toppantott e vészterhes időkben Semjén Zsolt, majd megköszörülte a torkát, s kiváló szónoki képességeinek köszönhetően nyomatékosan hangsúlyt helyezett.

– Kedves elvtársak, üzletfeleim, hitsorsosok, tisztelt hazaárulók! – kezdte Semjén Zsolt. – Azért gyűltünk ma este össze, hogy megbeszéljük a Magyar Szocialista Párt kampánystratégiáját az országgyűlési választásokra.

Ekkor Katona Béla unottan hátradőlt, és rágyújtott Hillerre.

– Mindjárt fölhívom a figyelmet – suttogta neki informálisanHiller István, mire Katona Béla titokzatosan tovább pöfékelt. Hiller István egy rejtjeles füstkarikából kiolvasta a kódolt üzenetet és elkomorodott. De Semjén Zsolt nem törődött ezzel, őt persze még most is kizárólag csak az ország sorsa érdekelte.

– Szíjjártó Péter és én ellenzéki politikusként sok mindent megpróbáltunk az MSZP érdekében – közölte. – A megállapodásunk értelmében beléptem a kereszténydemokratákhoz, úgy tettem, mintha jóban lennék a csuhásokkal, elhíreszteltem magamról, hogy homofób, antidemokrata, maradi tökfej vagyok. Erre föl mi történt? A jobboldal népszerűsége nőtt, a baloldalé esett.

Szíjjártó Péter vette át tőle a szót:

– Kedves elvtársak, Semjén Zsolt és én valóban nagyon sokszorhülyét csináltunk magunkból, hogy előre megfontolt, aljas indokból lejárassuk a jobboldalt, és helyzetbe hozzuk a szocialistákat.

Egy pillanatra elakadt a szava, mert Kiss Péterre pillantott, aki azt kommunikálta felé, hogy rögvest felbont egy szénsavmentes ásványvizet. Szíjjártó Péter szúrósan összehúzta a szemét:

– Ez a Péter egyik trükkje, hogy mindig szúrósan összehúzza aszemét – tűnődött el barátságosan Mesterházy Attila, a Cég miniszterelnök-jelöltje, s gondolatban döntést hozott a nyilvánosság mielőbbi tájékoztatásáról ebben az ügyben.

A következő másodpercben Szíjjártó Péter figyelmeztetőleg fölemelte Semjén Zsolt ujját, s hozzáfűzte:

– Én pedig még az Alcsúti Sátán elnöki stábjának vezetését isvállaltam – hüppögte –, és rendes, becsületes Moszad-ügynök létemre kiadtam magam egy ellenszenves, tudálékos, fideszes nyikhajnak! Sőt rajtam kívül még számos vállalhatatlan embert építettem be a jobboldalba! Olyan megbízható szocialista elvtársaink harcoltak az első frontvonalban, mint az esztergomi és az edelényi polgármester! Mi fizettük a valójában liberális Budaházy Györgyöt! Megalapítottuk Vona Gábort és a Magyar Gárdát! Erre föl mi történt?

A szocialisták kórusban kántálták:

– A jobboldal népszerűsége nőtt, a baloldalé esett! – harsogták, scsillogott a szemük annak a hathatós következtetésnek a levonásától, hogy megtanulták a leckét. Ettől a nagy egyetértéstől Kiss Péter is elérzékenyült, és a maga halk modorában további előnyt kovácsolt. Az önkritikus hangulatot kihasználva Lendvai Ildikó szólásra emelkedett.

– Én a magam részéről minden további nélkül – jelentette ki, staktikusan a tenyerébe temette Szekeres Imre arcát.

Szíjjártó Péter ekkor fölpillantott a jegyzeteimből, és másodpercig szúrós, összehúzott szemmel tematizálta a közbeszédet.

– De van megoldás, kedves barátaim! – közölte. – Fel tudjuk hozni az MSZP-t!

– Igen, megtaláltuk a módját annak, hogy mi, az MSZP vezetői miképpen növelhetnénk az MSZP népszerűségét – tette hozzá Semjén Zsolt szája.

Erre a hírre Katona Béla elnyomott egy csikket, de érezte, hogy ezzel még korántsem sikerült meggyőznie a többieket. Semjén Zsolt lehalkította Szíjjártó Péter hangját, és azt kérdezte:

– Tudjátok, mit csinálunk? Na? Mit gondoltok? Mit csinálunk? Az MSZP-vezetők feszülten hajoltak közelebb az eredeti értékekhez, mire Semjén Zsolt röpke hatásszünetet tartott, s kibökte:

– Most már beépítünk valakit az MSZP-be is! A Moszad-ügynökök felugrottak a helyükből, s fölállva tapsoltak a kampánytanácsadóknak, akik szerényen mosolyogva hárították el a rájuk mért csapásokat. Az ünneplés végeztével a szocialisták érdemben leültek és megoldották Kiss Péter nyakkendőcsomóját.

– Az MSZP elfogadottságáról, Magyarország jövőjéről van szó! –csattant föl barátságosan Mesterházy Attila, a Cég miniszterelnökjelöltje. Vitájukat Gyurcsány Ferenc zárta le, aki váratlanul követelményeket támasztott, majd a találkozó befejezéséhez közeledve alapvetően megosztotta a közvéleményt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.