Csere a Societas élén

Nem indul a Societas következő tisztújításán az MSZP társult ifjúsági szervezetének elnöke – erősítette meg lapunknak Varga László.

Egyelőre még nem dőlt el, hogy a tavaszi választások előtt vagy csak a második forduló után, de új elnököt választ magának a Societas. Az MSZP társult ifjúsági szervezetének elnöke, az anyapárt országos elnökségében is tisztséget vállaló Varga László ugyanis nem jelölteti magát a következő tisztújításon. A fiatal politikus a Népszabadságnak azt mondta: Borsod megyében egyéni képviselőként is indul a választásokon, s bár körzete tradicionálisan „balos” régió, mégis száztíz százalékos munkára lesz szüksége a sikerhez.

„Elmúltam harmincéves, a politikának ez a műfaja nem örök életre szól. Természetes folyamat, hogy idővel új vezetőkre van szükség. Ráadásul tavasszal gyermekem is születik, ami szintén új fejezetet nyit az életemben. Úgy szeretném átadni a Societas vezetését, hogy a nyugodt továbbépítkezés lehetősége adott legyen. A tavaszi választások után pedig az MSZP további erősítéséért is kívánok dolgozni”, mondta lapunknak Varga László, aki egyébként biztos parlamenti mandátumot szerez jövőre, az egyéni indulás mellett ugyanis az MSZP országos listájának 17., vagyis befutó helyét kapta.

A százötven helyi szervezetet és kétezernél több tagot tömörítő Societas az MSZP-től leválasztott, önálló kampányra készül. „A szervezet egyfajta inkubátorházként működhet az MSZP mellett. A Societast soha nem az MSZP belső erővonalai határozták meg, ezért is lehet kiváló utánpótlásbázisa a megújuló baloldalnak. Mi is felsorakozunk Mesterházy Attila miniszterelnökjelölt mögött, és igyekszünk integrálni a fiatal korosztályt”, nyilatkozta Varga László, hozzátéve: fokozatosan igyekszik kivonulni az operatív irányításból és átadni azt az elnöki posztra várományos Patek Gábor kampányfőnöknek és Oroszvári Péter elnökhelyettesnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.