Vasúti káosz havazás után

Borzasztó volt az időjárás a hétvégén, miután szombaton országos havazás kezdődött. Hiába fogadkoztak az illetékesek, valahogy most sem sikerült fölkészülniük az égi áldásra.

A MÁV például gyakorlatilag összeomlott, annyiban mindenképpen, hogy sem a Keleti, sem a Déli pályaudvarról nem indítottak és nem fogadtak szerelvényeket a tegnap délelőtti, illetve kora délutáni órákban, mert a váltók lefagytak. Ezt még csak-csak elviselték volna az utasok, azt azonban semmiképpen, hogy – miként azt munkatársunk a helyszínen tapasztalta – a Déli pályaudvar pénztárosa a forgalmi irodába küldte az érdeklődőket, csakhogy azt zárva találták – vasutast még elvétve sem lehetett látni.

Vasárnap, 16 óra: peronfelszabadítás a déli pályaudvaron
Vasárnap, 16 óra: peronfelszabadítás a déli pályaudvaron

A havazás szombaton a nyugati országrészben kezdődött, és ott komoly közlekedési káosz alakult ki. Utakat kellett lezárni, illetve bebizonyosodott, hogy számos autós nem vette komolyan a figyelmeztetést: még most is nyári gumikkal próbáltak közlekedni, de ez lehetetlennek bizonyult.

A délutáni órákban a fővárost is elérte a csapadék, s megbénította a tömegközlekedést.

A sószóró autók is hatástalannak bizonyultak, ugyanis annyira hideg volt, hogy ez már a só hatását is  semlegesítette. A prognózisok szerint még egy-két fagyos nap lesz, aztán enyhülés várható, de senki ne igyon  előre a medve bőrére: jön a talán még ennél is kellemetlenebb ónos eső.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.