Mobil tbc-szűrés Újbudán

Újbudán minden hajléktalannak negatív lett a tbc-tesztje azon a közelmúltbeli szűrésen, melyet a XI. kerület szervezett.

A Krízis karaván az utcán élőkért elnevezésű akcióban sok hajléktalan vett részt, hajlandóságukat mutatja, hogy az első, december 7-i szűrést december 22-én, azaz holnap este tíz órától újabb helyszíneken megismétlik.

A korábbi akció során a vizsgálóbusz a kerület öt helyszínén állt meg, ezzel a Magyarországon eddig még nem használt módszerrel szűrték a hajléktalanok között az esetleges tbc-fertőződést. A vizsgálat előnye, hogy az eredmény 15 percen belül elkészül, és mindössze egy csepp vér kell hozzá. A súlyos betegség szűrése mellett a hajléktalanok egyéb orvosi vizsgálaton is részt vehettek, és aki kérte, azt beoltották az új influenza elleni vakcinával is.

Az akcióra egyébként a szociális munkások hívták fel a hajléktalanok figyelmét. A résztvevőknek adományokat is átadtak a munkában részt vevő segélyszervezetek munkatársai. A szűrés költségét az önkormányzat állta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.