Olaszliszka: új eljárásokat indítanak

Szögi Lajos, az Olaszliszkán agyonvert tanár családjának jogi képviselője szerint sokkal többen vettek részt a gyilkosságban, mint ahányan bíróság elé álltak. Az ügyészség a rendőri mulasztásokat is vizsgálja.

Több új eljárást kezdeményezett az olaszliszkai gyilkosság áldozata családjának jogi képviselője a Borsod Megyei Főügyészségen. A Szögi Lajos tiszavasvári tanár brutális meggyilkolásával végződött támadás ügyében a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletet hozott: hárman életfogytig tartó fegyházbüntetést kaptak, a többiekre pedig 10–17 évi letöltendő fegyházbüntetést szabott ki. A tanárt 2006. október 15-én verték agyon.

Kihelyezett bírósági tárgyalás október 27-én
Kihelyezett bírósági tárgyalás október 27-én

Helmeczy László, Szögi Lajos családjának jogi képviselője több tárgyaláson is bírálta a rendőrség munkáját. Szerinte a legnagyobb hiba az volt, hogy a gyilkosság estéjén nem gyűjtötték össze a helyszínen tartózkodók adatait, nem vizsgálták át őket. Ezzel lehetőség nyílt a bizonyítékok eltüntetésére és arra, hogy az elkövetők összebeszéljenek és befolyásolják a tanúkat. Az ügyvéd úgy véli, a gyilkosságban jóval többen vehettek részt, mint ahányan a vádlottak padjára kerültek.

Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: Helmeczy beadványát három részre bontották. A vélelmezett rendőri mulasztások, az igazságszolgáltatást akadályozó hamis tanúzások miatt indított vizsgálat lefolytatása a Miskolci Nyomozó Ügyészség feladata lesz. A segítségnyújtás elmulasztásának ügye a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészséghez került. A megyei rendőrfőkapitányság pedig azt az állítást vizsgálja ki, hogy a valódi elkövetők köre sokkal szélesebb, mint ahányan börtönbe kerültek a gyilkosság miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.