Orbán zászlószemlét tartott

„Száz-egynéhány nappal a jövő évi választások előtt állnak a zászlók”, amelyekre mindenki felírta a maga elképzeléseit – közölte tegnap Orbán Viktor a Fidesz választmányi ülésén. Mint mondta, az MSZP zászlaján az áll, hogy „Gyurcsány-korszak 2.”; az SZDSZ-én „viszontlátásra”; az MDF-én „Bokros-csomag”; a Jobbikén pedig az, hogy „erőszak”.

A többi párt konzerválni akarja a múltat – a Fidesz elnöke szerint. Vagyis a szocialisták ugyanazokkal, és ugyanazt akarják folytatni, amit eddig csináltak: „trükkök százai, hamis számok, fiktív költségvetés, őszödi beszéd, gátlástalan visszaélés a hatalommal”. Az SZDSZ-ről azt mondta Orbán Viktor a választmányi ülésen: a szocialisták „lassan mikroszkóppal sem látható csendestársai”, az MDF-et a Horn-kormány porlepte politikáját szedte elő. A Jobbikról az a véleménye: ugyan jobboldalinak mondja magát, de éppen a jobboldalt gyengíti, járatja le. Amit tesznek, a Gyurcsány-korszak túlélését szolgálja.

Orbán Viktor ismertette a döntéseit
Orbán Viktor ismertette a döntéseit

Orbán szerint az ország szinte egy emberként fohászkodik, hogy legyen vége a nyolc év vesszőfutásnak. A jó hír, hogy „van egy csapat, amelyik gyökeres és mély változást akar”. Ez a csapat szerint a Fidesz-KDNP, amelynek zászlaján az áll: „Együtt az emberekkel”.

A választmány véglegesítette az egyéni képviselőjelöltek névsorát. Molnár Oszkár edelényi polgármester helyén a városi kórház libanoni származású igazgató főorvosa, Daher Pierre indul. Egyéni jelölt lett viszont Meggyes Tamás esztergomi polgármester. Szegeden Botka László polgármester riválisa Bohács Zsolt kenuvilágbajnok lesz. A siklósi körzetben Tiffán Zsolt (a Fidesz megyei elnöke) indulhat Kékkői Zoltán helyett.

A Fidesz elnökségi tagjai közül Varga Mihály Karcagon, Kósa Lajos Debrecenben, Pokorni Zoltán a XII. kerületben, Navracsics Tibor frakcióvezető Veszprémben indul egyéniben.Semjén Zsolt KDNP-elnök Kalocsán indul. Pelczné Gáll Ildikó alelnök volt miskolci körze tében az egyik Fidelitas-alelnök lesz a jelölt, a listán viszont Pelczné jó helyen lesz. Fideszesek úgy vélik, ha pártjuk alakíthat kormányt, Pelczné lesz a házelnök. Budapesten, a terézvárosi körzetben Illés Zoltán lesz a képviselőjelölt.

Az MTI összegzése szerint a Fidesz jelöltjeinek negyede polgármester, másfelől viszont a 176 egyéni körzetben összesen tíz nőt indítanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.