Adogatás balról

Rendszeres találkozókon tárgyalja meg Bajnai Gordon miniszterelnök és Mesterházy Attila szocialista kormányfőjelölt a válságkezeléssel kapcsolatos teendőket; az első tanácskozás tegnap volt a Parlamentben. Bajnai ajtaja mások, így Orbán Viktor előtt is nyitva áll. A kormányfő aktívan részt vesz majd az MSZP kampányában, informá cióink szerint országjáráson mutatja majd be a válságkezelés irányait és eredményeit.

Dolgozószobájában fogadta tegnap Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP hétvégén megválasztott kormányfőjelöltjét, Mesterházy Attilát. „Passzolom a labdát” – fogalmazott a szombati kong resszuson elmondott beszédében Bajnai, s ezt azzal igazolta, hogy a két politikus tegnap a sajtó előtt fejelőpárbajt mutatott be a miniszterelnök szobájában lévő focilabdával. Bajnai és Mesterházy ezután zárt ajtók mögött tanácskozott. A Népszabadság információi szerint kettejük találkozója folytatódik, a jövőben tematikus egyeztetéseket tartanak a kormányzati munkáról.

Szollár Domokos kormányszóvivő a tanácskozás után azt mondta: Bajnai ajtaja mindenki előtt nyitva áll, örülnének, ha Orbán Viktor is találkozna a kormányfővel. „Nincsenek csontvázak a szekrényben, ezt be is bizonyítjuk. Nyílt lapokkal játszunk, mindenkinek betekintést engedünk a folyamatokba, csak élni kell vele” – fogalmazott. Szolár tájékoztatása szerint Bajnai és Mesterházy tegnap a válságkezelés további teendőiről tárgyalt.

A találkozó illeszkedik a Mesterházy Attila körüli kampánystratégiába. Úgy tudjuk, az MSZP miniszterelnök-jelöltje saját, a párt kampánycsapatába szervesen illeszkedő stábot állított fel. Ennek szervezeti felépítéséről ma tárgyal az MSZP országos választási bizottsága. A kampányt Szigetvári Viktor irányítja, a napi sajtóés médiamegjelenésekért Gyurkovics Tamás felel, a jelölt személyes kabinetfőnöke pedig Harangozó Tamás, az MSZP harmincéves, Tolna megyei elnöke. Harangozó a Mesterházy-féle Harmadik Hullám Platform alelnöke, korábban az igazságügyi tárca egyik tanácsadójaként dolgozott. Értesüléseink szerint a kampányban Bajnai Gordon szerepvállalására is számítanak. A kormányfő várhatóan több országos nagyrendezvényen is részt vesz és beszédet mond, megbízható forrásaink szerint egyfajta országjáráson is részt vehet. Ennek keretében több nagyvárosban tart előadást a válságkezelés irányairól és eredményeiről. Idetartozik, hogy januárban folytatódni fog a budapesti pártszervezet köztéri kampánya. Burány Sándor fővárosi pártelnök lapunknak nyilatkozva elmondta: sikeresek voltak a kitelepülések, az eredményekről beszámoló kiadványok jól fogytak.

És most kinél lesz a labda?
És most kinél lesz a labda?
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.