A T. Ház a Nabucco mellett

Az Országgyűlés hétfőn számos törvényt, illetve törvénymódosítást fogadott el. Ezek a teljesség igénye nélkül:

Alapképzésre történő jelentkezéshez 2014 szeptemberétől a felsőoktatási intézmények – a kormány által meghatározott érettségi tárgyak közül választva – közösen fogalmazzák meg javaslatukat arról, hogy mely vizsgatárgyakból szükséges az emelt szintű érettségi letétele. A Ház az előterjesztés feles részeit elfogadta, a kétharmados részeket nem. Utóbbiak arról rendelkeztek volna, hogy az igazgatók kinevezéséhez szükséges az intézményi közösségek támogatásának megszerzése.

A rehabilitációs járadékról szóló törvény módosítása: el kell különíteni a hozzátartozó jogán megillető jogosultságot a saját jogon megillető jogosultságtól, az állampolgárt a hozzátartozó jogán megillető jogosultság nem zárhatja ki a saját jogán megillető jogosultságból.

„Megmentették” a Mező Ferenc és a Wesselényi Miklós Sportközalapítványokat. Az előterjesztő nevében a fideszes Szalay Ferenc emlékeztetett rá, hogy a Wesselényi alapítvány által kezelt Gerevich-ösztöndíjat ötszáz sportoló, 240 sportvezető kapja, emellett az élsportolói, olimpiai jutalmazásban is részt veszek, valamint biztosítja a központi sportiskola finanszírozását. A Mező Ferenc alapítvány a versenysporttól visszavonult sportolókat támogatja, és az úgynevezett Ezüstgerely pályázati program is hozzá tartozik.

Elfogadták a Nabucco-bizottság jelentését. A parlament a határozatban vállalta, hogy továbbra is alapvető fontosságúnak tartja a Nabucco földgázvezeték mielőbbi megépítését.

Igen a kábítószer-probléma kezeléséről szóló stratégiára. Az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy érvényesítse a nemzeti drogstratégiában elfogadott elveket, célkitűzéseket, az első cselekvési programot a drogstratégia elfogadása utáni három hónapon belül dolgozza ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.