A rendőrség köszöni Cs. I. üzeneteit

Nem okozott osztatlan örömöt a rendőrségen az, hogy Cs. István, a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottja "lapunk hasábjain üzent társainak".

A Nem dobtam fel senkit című tegnapi interjúban Cs.  István kijelentette, semmi köze nem volt a csoport lebukásához. Annyira nem ismeri a többieket, hogy eldönthesse, képesek-e olyan súlyos bűncselekmény elkövetésére, mint amivel gyanúsítják őket. Azt Cs. társainak kell eldönteniük, hihetnek-e az őket - nyilatkozat szerint - alig ismerő Cs.-nek.

Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója közölte: az ügyészséggel egyeztetett gyanú a bizonyítékok alapján csak annyiban változott, hogy Cs. Istvánt nem azzal gyanúsítják, hogy ő lőtte le a tiszalöki roma férfit, hanem azzal, hogy bűnsegédje volt a gyilkosnak. Ennél többet az ügyről nem kívánt elmondani, mivel "a rendőrség nem kezd vitát a sajtó hasábjain egyetlen gyanúsítottal sem". A gyanúsítottak kihallgatása folyamatos, ezek keretében ismerhetik meg a szakértői véleményeket is.

Petőfi elmondta, hogy a rendőrség nem örül a védő kommunikációs lépésének, de ha már megtörtént, igyekszik azt a maga javára felhasználni.

Civil ruhás nyomozó telefonál a Perényi 1. nevű debreceni belvárosi sörözőben, ahol 2009. augusztus 21-ére virradóra elfogták a romagyilkosságok gyanúsítottjait
Debrecen, 2009. augusztus 21. Civil ruhás nyomozó telefonál a Perényi 1. nevű debreceni belvárosi sörözőben, ahol 2009. augusztus 21-ére virradóra elfogták a romagyilkosságok gyanúsítottjait. MTI Fotó: Oláh Tibor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.