Körözik a BKV informatikai igazgatóját

Országos körözést adott ki a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a BKV Zrt. informatikai igazgatója ellen. A közlekedési vállalat pénteken őrizetbe vett jogi igazgatóját közokirat-hamisítással is gyanúsítják.

Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint a BKV-nál tapasztalható "rendetlenség" és szervezetlenség segítette a lopást. Így fordulhatott elő, hogy Sziebert György, a BKV hétfőn letartóztatott volt jogi igazgatója értékhatár nélkül köthetett szerződéseket. Steiner szerint a cégnél se az ügyrendben, se a kifizetésekben nincs rend, ezért felszólította Kocsis István vezérigazgatót, hogy BKV ügyeit vizsgáló bizottságnak tegyen javaslatot a vállalat szervezettségét javító intézkedésekre. A frakcióvezető közölte: a testület keddi ülésére meghívott BKV-s vezetők felkészületlenül jelentek meg. Nem tudtak választ adni több kérdésre. Steiner jellemzőnek nevezte azt a választ, amikor egyikük azt mondta: a "szerződések aláírói a teljesítésért nem felelősek".

A Fidesz szerint a fővárost húsz éve koalícióban irányító MSZP-t és SZDSZ-t terheli a felelősség a kialakult helyzetért. Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője szerint a két párt bűnszövetségben teszi tönkre a fővárost, rabolják ki a közintézményeket. A fővárosi közcégek az MSZP és az SZDSZ kifizetőhelyeként működtek, "talicskákkal tolták ki, illetve tolják ki belőlük a közpénzt" - mondta. Arra nem adott magyarázatot, hogy a most tetten ért megvesztegetésnek - ha az volt -, mi köze lehet pártokhoz.

Közben tovább bővült Sziebert gyanúsításainak lajstroma. - Közokirat-hamisítás miatt is vizsgálja a rendőrség a ténykedését - mondta Tomasitz István, a cég megbízott jogi igazgatója a fővárosi közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülésén. Közölte: a rendőrség a cégnél tartott házkutatás során talált olyan dokumentumokat, amelyek valódiságát megkérdőjelezi. Egy munkavállaló - H. Éva - jelenléti ívéről és egyéb iratairól van szó. A - feltehetőleg nem véletlenül - lefoglalt dokumentumokról szólva Cser-Palkovics úgy fogalmazott: a H. Éva név akár azonos is lehet Steiner volt sajtófőnökének nevével. Sziebertnek és a ma még átláthatatlan korrupciós ügyben szintén letartóztatott Rényi-Vámos Krisztinának, a Budapest Airport jogi igazgatójának közös ügyvédje, Zámbó Gyula ugyanakkor azt mondta: nincs tudomása arról, hogy Sziebertet okirat-hamisítással is gyanúsítanák.

Horváth Katalin Fanni, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) szóvivője továbbra sem kívánt részleteket elmondani a nyomozásról. Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt az információnkat, hogy körözést adtak ki a BKV informatikai igazgatója ellen, aki külföldi sítúrájáról nem tért vissza, mert megbetegedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.