Röviden

Orbán DM-levele: az MSZP Jórihoz fordul

Az MSZP szerint Orbán Viktor direktmarketing-levelét "bizonytalan származású adatbázisból" juttatták el gazdákhoz, iskolaigazgatókhoz, orvosokhoz. Tegnap a parlamentben Molnár Csaba kancelláriaminiszter
az ezt felhozó Szabó Zoltán (MSZP) fölszólalására reagálva közölte: az MSZP EP-képviselője, Herczog Edit is kapott DM-levelet, holott nem járult hozzá, hogy az adatai valamely Fidesz-adatbázisba kerüljenek. A szintén MSZP-s Török Zsolt Jóri András adatvédelmi biztost kéri arra, hogy vizsgálja ki az ügyet. Arra is kíváncsi, jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot, ha egy "ellenségeit nyilvántartó, bosszúszomjas, elszámoltató párt a megyei rendőrfőkapitányok, iskolaigazgatók és gazdák ezreinek lakáscíméhez jut hozzá". Juhász Gábor titkosszolgálati miniszter azt válaszolta: a szolgálatok mindent megtesznek a polgárok információs önrendelkezési jogának biztosításáért. (Cs. I.)

A Fidesz elnöke türelmet kért

"Arra kérem önöket, hogy tüntessenek ki a türelmükkel", mondta tegnap a Parlament folyosóján Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy Molnár Oszkár edelényi polgármester valóban nem lesz-e képviselőjelölt. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője ugyanis lapunknak vasárnap azt mondta: lezárultak a meghallgatások, megvan a javaslat mind a 176 egyéni jelöltre, Molnár viszont nem volt felcsúti meghallgatáson. A Fidesz elnöke tegnap közölte: a jövő hétfőn a Fidesz országos választmányának ülésén döntenek az egyéni jelöltekről. Még nem volt módja mind a 176 emberrel beszélni, illetve van egy olyan körzet, amelynek a "jelölt-jelöltje" még hátravan. Kérdésünkre Egert említette, ahol a Fidesz-szervezetet feloszlatták. (Cs. I.)

Elítélték a liberális párt álküldöttjeit

Hét vádlottat ítélt el hétfőn
a Budai Központi Kerületi Bíróság az SZDSZ 2007-es elnökválasztásán leadott hamis szavazatok miatt. A nem jogerős ítélet szerint magánokirat-hamisítás miatt egy, illetve két év próbára bocsátották T. Asztalos Ildikót,
az SZDSZ korábbi Borsod megyei elnökét és hat társát, egy vádlottat felmentettek.

A vádlottak egy része a küldöttgyűlésen, távol lévő küldöttek helyett írt alá és szavazott, más vádlottak - köztük a megyei elnök - ebben bűnsegédként közreműködtek. A bíróság azt nem vizsgálta, kire szavaztak az álküldöttek. (Hírösszefoglalónk)

Kóka maradt az SZDSZ frakcióvezetője

Nem történt változás az SZDSZ-frakció élén, a képviselőcsoportot továbbra is Kóka János vezeti, helyettese Gusztos Péter maradt. Kókát 11 igen szavazattal és öt nem ellenében erősítették meg tisztségében, Gusztosnál 12:4 volt az arány. Mindkettőjüknek a hét végén járt le a mandátuma.
A frakcióülésen nem vett részt Sándor Klára és Ikvai-Szabó Imre. A képviselőcsoportból kilépett Gulyás József helyére Geberle Erzsébetet javasolják az Országgyűlés jegyzőjének. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.