Ajándékozzon máskor a roma Mikulás

A Somogy megyei Hács boltjának parkolójába hirdetett Mikulás-ünnepséget szombat délutánra a Hácsi Romákért Egyesület, hetven helyi roma és nem roma gyereket invitáltak. - A faluban már mindenki tudott a Mikulás-ünnepségről, amikor a polgármester levélben közölte: mivel nem kértünk közterület-foglalási engedélyt, nem tarthatjuk meg a rendezvényt a boltnál. Aznapra az önkormányzat veszi igénybe a területet.

Közölte, hogyha megtartjuk a parkolóban a rendezvényt, szabálysértési eljárást indít - mondja Rönczös László, az egyesület elnöke. - Elismerem, valóban nem kértünk engedélyt, de naponta többször is találkozom a polgármesterrel, lett volna alkalma, hogy figyelmeztessen a mulasztásra, az időpontok ütközésére. A meghívott gyerekek miatt kellett volna segítenie. Rönczös szerint a polgármester nem véletlenül ragaszkodott az előírásokhoz, keresztbe akart tenni az egyesületnek. "Talán nem tetszett neki, hogy roma lesz a Mikulás, meg az, hogy a rendezvényt támogatja az MSZP."

- Mégis volt Hácson roma Mikulás, egy családi háznál tartottuk meg az ünnepséget - jegyzi meg az elnök. Mások elégedetlenkedve teszik hozzá: az ajándékokra ragasztott matricán Kollmann Gergely, a megyei közgyűlés MSZP-s tagja kívánt boldog ünnepeket. Igaz, a funkció nem szerepelt a matricán. Kollmann közölte: a rendezvényt nem képviselőként, hanem a Dél-balatoni Leader Nonprofit Zrt. elnökeként, de a saját pénzéből támogatta.

Mátrai Gabriella független polgármester nem válaszolt kérdésünkre. Közleménye szerint, ha Rönczös az előírások szerint jár el, más időpontban ugyan, de engedélyezik a Mikulás-ünnepséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.