Sukoró-ügyben nem keres felelőst a tárca

A sukorói telekcsere ügyében a Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatóját már nem lehet felelősségre vonni, más személyeknél pedig nem tartja megalapozottnak a munkajogi felelősségre vonást a Pénzügyminisztérium - közölte a tárca, miután lezárta a telekcsere ügyében indított vizsgálatot. (Ez az ügylet volt az egyik előfeltétele a sokat vitatott velencei kaszinó-beruházásról szóló megállapodásnak.)

A tárca közleményéből semmilyen új és érdemi információ nem derül ki. Leszögezik, hogy a független értékbecslők által készített értékmeghatározások között olyan nagyfokú ellentmondás áll fenn, hogy a sukorói telekcsere kérdésében bíróság hivatott állást foglalni. A Pest megyei gyümölcsösök tekintetében, az ügyészség és az MNV által felkért értékbecslések eredménye között csaknem 600 millió forint különbség van.

Ez eddig is tudható volt, hiszen a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács már döntött arról: kérik a bíróságot a szerződés megsemmisítésére. Ebben az eljárásban az MNV Zrt. a tárca utasításának megfelelően saját korábbi álláspontja ellen fog érvelni.

A tárca tegnapi közlésében Tátrai Miklós felelősségének firtatása és esetleges büntetőjogi felelősségének említése különösen akkor érdekes, ha tudjuk: éppen ő, az MNV volt vezére munkaügyi keresetet adott be a PM ellen. Az eljárásban még nem tűztek ki tárgyalást, s az február előtt nem is várható. A PM szempontjából azonban presztízskérdés az eljárás kimenetele, hiszen Tátrai vitatta, hogy a pénzügyminiszternek jogában állt-e meneszteni őt. Ha a volt vezérigazgató megnyeri a pert, a tárca komoly kártérítést kell, hogy fizessen neki.

A telkek értékének meghatározásában nagyfokú az ellentmondás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.