Röviden

Népszavazási javaslat a szociális kártyáról

Benyújtotta a szociális kártyával kapcsolatos népszavazási kezdeményezését az Öszszefogás Párt tegnap az Országos Választási Bizottsághoz. A kérdés: "Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés a jogszabályok módosításával az egész országra kiterjessze és kötelezővé tegye a szociális kártya rendszerét, annak érdekében, hogy az adófizetők által befizetett adóból kifizetett segélyeket ne lehessen alkoholra, cigarettára és uzsorára elkölteni?" Az Újkorcsoport ellenkérdéseket nyújt be az OVB-hez. (MTI)

Nem bíznak jövőjükben a roma telepeken élők

Nincs közösségi összetartás, szolidaritás a szegregált telepeken élő cigányok között, nem hisznek helyzetük jobbra fordulásában, és a társadalmi előítélet, a célzott programok hiánya is nehezíti a problémák megoldását. Ezt állapította meg az Országos Kriminológiai Intézet kutatása. A kutatás négy megye 16 cigány telepén folyt, s kiderült: csak a szegénység és a kirekesztettség miatti sorsközösség tartja össze az elszigetelt telepeken élő romákat, s kiközösítik azokat, akik ki akarnak emelkedni közülük. (MTI)

Nem szavaztak a zuglói városközpontról

Határozatképtelenné vált a zuglói képviselő-testület, így tegnap nem tudtak szavazni az úgynevezett Mundo projektről. Weinek Leonárd, Zugló független polgármestere november 17-én jelentette be, hogy a Bosnyák térre tervezett beruházás szerződését újratárgyaltatja, mert a képviselők többségi szavazatával elfogadott módosítás szerinte előnytelen a területre nézve. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.