Rendőrőrs Sajóbábonyban

Rendőrőrsöt avattak tegnap Sajóbábonyban. Az ott szolgáló tizenkét rendőr hat település nyugalmát őrzi majd.

Mint ismert, a borsodi kisvárosban két hete feszült helyzet alakult ki, miután a Jobbik rendezvényt hirdetett a településen. A fórumon többen a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájában jelentek meg, ami felháborította a helyi romákat. Tettlegességre is sor került: egy boltvezetőt bántalmaztak, a Jobbik helyi aktivistáját megfenyegették, egy - az összejövetelre tartó - járművet pedig megrongáltak, utasait megverték. A történtek miatt 18 személy ellen folyik eljárás, tizenegyen előzetes letartóztatásba kerültek. Gyülekezési joggal való visszaélés címén nyomozás indult a gárdistákkal szemben is.

A településen kialakult feszültségek idején megerősített rendőri jelenlét szavatolta a biztonságot, ennek kapcsán fölvetődött, hogy az önkormányzat már évekkel korábban rendőrőrs létesítést kérte, ám mivel a bűnügyi statisztikai adatok ezt nem indokolták, erre nem került sor. A november 15-én történt események hatására két hét alatt kialakították az őrs helységeit a polgármesteri hivatal épületében - a volt körzeti megbízotti irodát bővítették ki.

Nagy Imre polgármester tudósítónknak elmondta: az átalakításra az önkormányzat hárommillió forintot költött, és átvállalták a közüzemi díjak kifizetését is. Az eddiginél nagyobb rendőri jelenléttől azt várják, hogy megszűnjenek a lakosságot leginkább zavaró, vagyon elleni bűncselekmények. A rendőrök munkáját segítve hamarosan településőrséget is létre hoz a helyi önkormányzat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.