Az Antall-kabinet jubileuma vitával

A kormányszóvivő szerint hipokrita a Fidesz hozzáállása az Antall-kormány megalakulásának húszéves évfordulójára tervezett - a parlamenti pártokkal előzetesen egyeztetett - megemlékezéshez.

Szollár Domokos erről annak kapcsán nyilatkozott, hogy az egyik napilap tegnap idézte Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető véleményét, aki a tervezett rendezvénysorozat több elemének elhagyását javasolta a válság miatt. Az ellenzéki politikus úgy látja, az első demokratikusan megválasztott magyar kormány húsz esztendővel ezelőtti megalakulásának méltó emléket állít egy a Parlament felsőházi termében megtartandó ünnepi konferencia és Antall József sírjának megkoszorúzása.

A kormányszóvivő elmondta: az Antall-kabinet megalakulásának 20. évfordulójára, 2010. május 31-vel kezdődően rendezvénysorozatot tervez a kormány, amelyet a néhai miniszterelnök fiával, Antall Péterrel is egyeztettek.

A költségekre ötvenmillió forintot szánnak, amelyre közbeszerzési pályázatot írnak ki.

Emlékeztetett arra: Magyarország idén ünnepelte a köztársaság húszéves évfordulóját, valamint megemlékezett a vasfüggöny lebontásáról és a páneurópai piknikről is. Ezekhez az eseményekhez illeszkedik az első szabadon választott kormány megalakulásának húszéves évfordulója is, amelyet a kormány méltó módon szeretne megünnepelni - tette hozzá.

Szollár Domokos tájékoztatása szerint a kezdeményezésről egyeztettek a pártokkal is, de ennek utolsó fázisban a Fidesz kilépett a folyamatból. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy éppen a jobboldali Fidesz lesz az akadálya egy méltó, ötpárti egyetértéssel létrejövő megemlékezésnek, hiszen Antall József egy jobboldali kormány miniszterelnöke volt, fogalmazott a kormányszóvivő. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.