Röviden

Változatlan marad a pártfinanszírozás

Nem kapta meg a kétharmados támogatást tegnap a parlamentben a pártfinanszírozás átláthatóságáról szóló MSZP-s törvényjavaslat, maradnak az eddigi szabályok, így a pártok 2010-ben is legfeljebb egymillió forintot költhetnek jelöltenként. A Fidesz inkább saját javaslata tárgysorozatba vételét kérte, az MSZP szerint az ellenzéki párt ezzel az olcsó trükkel a szembenézést akarja elkerülni. (MTI)

Üdülési csekk pályázattal

Alacsony jövedelmű nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, legalább két gyermeket nevelő munkavállalók és szakiskolai tanulók pályázhatnak mától kedvezményes üdülésre jogosító csekkre. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2010-ben - saját eredményéből 3,2 milliárd forintot biztosít a hátrányos helyzetben lévők szociális célú üdültetése elősegítésére. A pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatvány a www.udulesicsekk.hu weboldalról tölthető le, s postai úton, az 1590 Budapest, Pf.11. postacímre küldhető. (K. J. E.)

Digitális tévé: közel teljes a lefedettség

Decemberben az ország nyolcvannyolc százalékát lefedi az Antenna Hungária digitális televíziós műsorszóró szolgáltatása - a cég tíz új telephelyen kezdi meg az új típusú sugárzást. A lefedettséget 2011-ig 94 százalékosra tervezik bővíteni, a programra 25 milliárd forintot költenek. (Hírösszefoglalónk)

Kilép az SZDSZ-ből Gulyás József

Távozik az SZDSZ-ből Gulyás József. Az országgyűlési képviselő a parlamenti frakciónak sem marad a tagja. Szerinte a párt új vezetése sem volt képes a közélet tisztaságát, vagy az SZDSZ önállóságát erősítő határozott lépéseket megtenni. Ide tartozik, hogy tegnap az SZDSZ-frakció megszűnéséről megjelent a párt vezetőinek feltüntetésével egy közlemény. Azt azonban legalább két szabad demokrata vezető, Skaliczky Andrea és Németh Kálmán nem írta alá. Mindezt az érintettek közölték. (Hírösszefoglalónk)

Szegregált a kaposvári Pécsi utcai iskola

Megállapította a szegregációt a kaposvári Pécsi utcai Általános Iskola ügyében indított perben első fokon a bíróság. Az indoklás szerint polgárjogi eszközökkel nem lehet kikényszeríteni az iskola bezárását. A pert az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány indította az önkormányzat ellen, kifogásolva, hogy olyan iskolát tart fenn, ahol szinte csak roma diákok tanulnak. (MTI)

Január 4-én startol a Fidesz-kampány

"Mindenki nyugodtan karácsonyozzon, szilveszterezzen. De januárban már senki se utazzon el síelni" - így fogalmazott Orbán Viktor tegnap a fideszes választókerületi elnökök zárt összejövetelén. "Január első munkanapján", 4-én ugyanis hivatalosan is startol a Fidesz-kampány. (Cs. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.