Mesterházy Attila: A meccs még nincs lefutva

Egységesen sorakozott fel az MSZP választmánya Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt mögött. Csak a korábbi józsefvárosi polgármesterjelölt, Komássy Ákos tartózkodott.

Csak az okozott némi riadalmat az MSZP szombati választmányi ülésén, hogy Lendvai Ildikó pártelnök zárt ajtók mögött elmondott beszéde alatt többször is beindult a tűzriasztó. A technikai személyzet egyik tagja dobott égő cigarettavéget egy alagsori papírkosárba, de a tüzet hamar eloltották. Lendvai Ildikó információink szerint a jövő embereként ajánlotta Mesterházyt a delegáltaknak, kiemelve: vele hosszú távon is építkezhet a baloldal. Mesterházy értesüléseink szerint világossá tette: mindenkit integrálni akar, aki egyéni utakon jár, a párt érdekeit kockáztatja. Kovács László szólalt fel közvetlenül Mesterházy után, kiállva a frakcióvezető mellett. "Az első tanácsomat már kéretlenül is megfogadta", utalt beszéde elején a leköszönő uniós biztos arra, hogy Mesterházy leborotválta jellegzetes szakállát. Kovács azt hangsúlyozta: forró kampányra kell készülni, mert "van ok félteni a demokráciát".

Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke az ülés szünetében jelentette be: egy tartózkodás mellett támogatták Mesterházy jelölését. Lapunk úgy tudja, az egyetlen tartózkodó Komássy Ákos volt, aki kérdésünkre ezt megerősítve közölte: nem értett egyet a javaslattal, de a miértről nem kívánt nyilatkozni.

Mesterházy Attila megtisztelőnek nevezte a támogatást. Elmondta: az elmúlt napokban beszélt Szili Katalinnal, Kovács Lászlóval és Gráf Józseffel is arról, hogy ki milyen szerepet vállal a felkészülésben.

- Ez a választás többről szól, mint a jobb- és a baloldal rivalizálásáról. A jobboldalban nem ellenséget, hanem ellenfelet és partnert látok. Arra számíthat a jobboldal, hogy keményen harcolok az igazunkért, de nem ellenségként. A szélsőjobboldal már mást jelent. A választás többről szól, mint puszta versenyről. A szélsőjobboldal a demokrácia és a nemzet ellensége. Velük szemben kíméletlenül fogok érvelni" - mondta Mesterházy. - Hiszek a politikánkban, az igazunkban és tudom, a meccs még nincs lefutva" - mondta a miniszterelnök-jelölt.

A Népszabadság kérdésére Mesterházy elmondta: nem készül a párton belüli vezetői szerepre. "Ebben a szereposztásban csináljuk végig a kampányt", mondta.

Mesterházy Attila
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.