Előzetesben a pécsi ámokfutó

A bíróság szombaton előzetes letartóztatásba helyezte G. Ákost, aki csütörtökön a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) pisztollyal megölte egyik évfolyamtársát, és három személyt súlyosan megsebesített. A 23 éves pécsi férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják. G. Ákos a PTE orvosi karának gyógyszerész hallgatójaként az egyik gyakorlati órán követte el a bűncselekményt engedéllyel tartott fegyverével. A gyilkosság után átesett egy sürgősségi elmeszakértői vizsgálaton, s kiderült: a férfi évek óta depressziós és skizoid jellegű tünetektől szenved.

A pécsi bíróság azért döntött G. Ákos előzetes letartóztatásáról, mert tartani kell a szökésétől. A gyanúsított sem a rendőrségen, sem a bíróságon nem tett vallomást. Ügyvédje, Visegrády Zoltán azt mondta: várható, hogy védence a következő napokban vallomást tesz. Az ügyvéd úgy vélte, hogy fel kell tárni az irracionális cselekedethez vezető tényezőket, így vizsgálni kell a gyanúsított kapcsolatait, pszichiátriai kezeléseit és családi viszonyait. G. Ákos egyedüli gyerek, apja tengerész, anyja köztisztviselő.

A három sérült állapota javult - tudtuk meg Németh Pétertől, a PTE orvosi karának dékánjától. A legsúlyosabb állapotú sérült, egy 19 éves csurgói fiatalember, akiből öt lövedéket operáltak ki. Ő napközben már többnyire ébren van. A G. Ákos által megsebesített oktató és takarítónő nem szorult intenzív terápiás kezelésre. A takarítónő combcsontja eltört, amikor G. Ákos eltalálta, s a hét elején még újabb operáció vár az 54 éves asszonyra.

A bűncselekmény áldozata, a 19 éves D. Miklós egy kaposvári gyógyszerész házaspár gyermeke. A fiatalembert Pécs és Kaposvár városa, a PTE és a gyógyszerészkamara saját halottjának tekinti. A temetés időpontjáról még nem döntöttek. Az áldozat bátyja ötödéves gyógyszerész a pécsi egyetemen, s a tanulmányait itt akarja befejezni.

Ugyancsak a pécsi egyetemen folytatják tanulmányaikat azok a hallgatók, akik a gyilkosság helyszínén tanúi voltak G. Ákos ámokfutásának. Számukra a tanítás ma újra elkezdődik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.