Bajnai Gordon: Le kell vonni a konzekvenciákat

Bajnai Gordon miniszterelnök a Népszabadságnak nyilatkozva tegnap a pécsi lövöldözés kapcsán úgy fogalmazott: az elmúlt években a világ legstabilabb társadalmaiban is előfordultak hasonló esetek Németországtól az Egyesült Államokon át egészen Finnországig.

- Az első és éppen ezért egyelőre felületes ismeretek szerint nem terrorizmusról, politikai motivációról vagy rasszista indítékról van szó, hanem egy diák ámokfutásáról. Ez ellen nehéz mit tenni, de minden, az országot megdöbbentő esetből tanulni kell, és le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat. Azokban az országokban, ahol szigorúbb és kontrolláltabb a fegyvertartás, kevésbé valószínű hasonló elkövetés. Magyarország az egyik legszigorúbb fegyvertartási feltételekkel rendelkező európai ország - jelentette ki, hozzátéve: ezzel együtt Draskovics Tibor igazságügyi minisztert felkérte, hogy vizsgálja meg, további szabályozással lehet-e tenni valamit a hasonló esetek megelőzésére, akár a pszichésen labilis személyek kiszűrését erősítve.

- Abból, amit az ügyről eddig tudni lehet, nem vonnék le mélyebb társadalmi következtetést - fogalmazott lapunknak a kormányfő, aki úgy fogalmazott: veszélyes és cinikus politikai magatartás az, ha valaki a pécsi tragédiából önigazoló politikai érvelést hoz ki, bármelyik oldalon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.