Ingyen szabadítottak a kerékbilincstől

Terézváros egyik alpolgármesterét és a kerület jegyzőjét gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Hatvani Csaba, a VI. kerület alpolgármestere, illetve Sajtos Csilla jegyző a gyanú szerint egy-egy alkalommal arra szólította fel a helyi közterület-felügyelet vezetőjét, hogy szabálytalanul parkoló autókról az ilyenkor szokásos költségek megfizetése nélkül szereltesse le a kerékbilincset. Mindkettőjüket felbujtóként elkövetett hivatali viszszaéléssel gyanúsítják.

A kérés címzettje, Farkas Kálmán ellen hétrendbeli hivatali visszaélés miatt már folyik büntetőeljárás. A kerületi közterület-felügyelet volt vezetője a gyanúsítás szerint a tiltott helyen várakozó gépkocsikra felszerelt bilincset a büntetéspénz elkérése nélkül távolította el. Az ügyben eddig tucatnyi gyanúsítottat hallgatott ki az ügyészség.

Farkast és a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgató-helyettesét, Dudás Gábort súlyosabb bűncselekménnyel is gyanúsítják. A kft. az ügyészség adatai szerint jelentős „ösztönzési” pénzt fizetett a terézvárosi közterület-felügyeletnek azért, hogy a nagyobb bevétel kedvéért minél több járműre szereltessenek fel kerékbilincset.

Szeptemberben Budapesten felfüggesztették a kerékbilincselést, mert annak szabályait jogilag aggályos rendelet határozta meg. Úgy tudjuk, a fővárosban december 1-jétől ismét bilincselnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.