Ámokfutó a pécsi egyetemen

Hallgatót gyilkolt, oktatót és takarítónőt sebesített meg egy ámokfutó a Pécsi Tudományegyetemen tegnap délben. A 23 éves, első évfolyamos diák néhány másodperc alatt elkövetett tettének következményei már felmérhetők, az oka azonban egyelőre beláthatatlan.

Úgy tudjuk, a gyógyszerészhallgató nehezményezte, hogy társai gúnyosan néztek rá, más források szerint összevitatkoztak néhányan az órán. Egyik sem magyarázat arra, ami történt, de még ennél jóval kevesebbre sem.

Ahogy az is elgondolkodtató, hogy a több megkérdezett szerint is kifejezetten labilis idegrendszerű fiú, amikor egy adott pillanatban elhagyta a laboratóriumi gyakorlat helyiségét, hamarosan egy pisztollyal térhetett vissza. Azonnal lőtt. Úgy tudni, tizenötöt. A fegyver joggal volt nála, bár semmilyen körülmények között nem használhatta volna jogosan. Egy pécsi lövészklub tagjaként birtokolhatta a fegyvert.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a történtekről értesülve azonnal a helyszínre utazott, ahol kijelentette, hogy újra végig kell gondolni a fegyvertartás szabályait. Ezekről a lapunknak nyilatkozó szakértő azt mondta, hogy a világon alig van a hazainál szigorúbb szabályozás. Ami nem azt jelenti, hogy ne lehetne kísérletet tenni arra, hogy még körültekintőbb normák csökkentsék a veszélyét, hogy önkontrollja teljes elvesztésére képes embernél fegyver lehessen.

A lövöldöző fiatalember tette elkövetése – a tár kilövése – után elmenekült a helyszínről, sikerült bejutnia a közeli kórházba, felment annak felső szintjére, onnan azután kihívta a rendőröket, s feladta magát. Ezzel együtt nincs kihallgatható állapotban. Információink szerint az első benyomások szerint kétséges, hogy beszámítható lett volna tette elkövetésekor. A pécsi egyetemen tegnap este gyertyás megemlékezést tartottak nagyon sok ember részvételével. A dékán mára tanítási szünetet rendelt el.

Távoznak a mentősök a helyszínről
Távoznak a mentősök a helyszínről
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.