Hunvald-ügy: Visszautasítjuk a védői sejtetést

Dr. Keresztes Imre főügyész fölkérésünkre reagált arra a csütörtöki számunkban megjelent interjúra, amit dr. Sebes Péter, a VII. kerület letartóztatásban lévő polgármesterének védője adott.

Az ügyvéd állítja, hogy védence, Hunvald György „már rég otthon lenne, ha nem volna első vonalbeli politikus.” Sebes szerint az ügyészség mondvacsinált okokkal húzza az ügyet, így az előzetest is, s éppen tavasszal fog vádat emelni.

Keresztes Imre minderre a következőket válaszolta: „A Központi Nyomozó Főügyészség visszautasítja azt a védői sejtetést, hogy az ügyészség direkt húzná jövő év tavaszáig a nyomozást. Az eljárás során újabb és újabb bűncselekmények gyanúja merült fel, amelyeket – a gyanú megalapozottá válásakor – folyamatosan közöl a főügyészség az érintettekkel. Mivel az eljárás jelenleg is széles körben, 22 személlyel szemben folyik, a főügyészség, a védő felvetésével ellentétben, jelenleg még nem tudja meghatározni, hogy mikor kerül sor a nyomozás befejezésére. A nyomozás lezárása után a főügyészségnek további maximum 90 napja van a vádemelés megfontolására. Az ügyészség az előzetes letartóztatás tárgyában indítványt tehet, és csak a bíróság hozhat ezzel kapcsolatos döntést. Az előzetes letartóztatás kérdésében – a fellebbezések miatt – a jelen ügyben minden esetben két bírói fórum is állást foglalt, megalapozottnak látva a főügyészségi indítványokat. Hunvald György gyanúsított ügyében a közelmúltban hozott a Fővárosi Bíróság, mint másodfokú bíróság döntést, helyben hagyva az előzetes letartóztatás nyomozási bíró által 2010. február 12. napjáig történt meghosszabbítását.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.