Manipulálták az UD-ügy bizonyítékát?

Több helyen megvágták, valamint ismeretlen hosszúságú részeket ki is töröltek abból a felvételből, amellyel tavaly szeptember közepén Dávid Ibolya MDF-elnök azt bizonyította volna, hogy politikai ellenfelei titkos adatgyűjtést kezdeményeztek ellene - közölte tegnap a Magyar Nemzet.

A felvétel, amelyen Csányi Sándor OTP-elnök-vezérigazgató és Tóth János, az UD Zrt. tulajdonosának egyik telefonbeszélgetése hallható, a Központi Nyomozó Főügyészség által kirendelt igazságügyi szakértő szerint manipulált. Ám, mint azt az UD Zrt. vezetőinek képviseletét ellátó Futó Barnabás ügyvédtől megtudtuk, az ügyben tanúként kihallgatott Tóth János magára a telefonbeszélgetésre sem emlékszik, nemhogy arra, hogy mit tartalmazhattak a törölt részek.

Futó Barnabás szerint minderről Tóth János beszélt abban a perben is, amelyet személyiségi jogainak megsértése miatt Stupmf István indított Dávid Ibolya ellen. (Azon a tárgyaláson a demokrata fórum elnöke személyesen ugyan nem volt jelen, a jogi képviselője azonban hallhatta Tóth szavait.)

Mindazonáltal egyelőre nem tudható, ki és milyen megfontolásból manipulálta a később Dávid Ibolyához eljuttatott felvételt. Az MDF-elnök tegnap lapunknak erről úgy nyilatkozott: nem tudni, hogy a felvételt milyen szakértők, milyen eljárással, valamint hogy mikor vizsgálták meg. Az állítólagos vizsgálatról senki nem adott hiteles tájékoztatást.

Dávid Ibolya környezetéből azt a tájékoztatást kapta munkatársunk, hogy az elnök asszony a múlt év szeptemberében éppen azért fordult az ügyészséghez, hogy tisztázzák, ki készítette a felvételt, igazak-e az azon hallható (az ellene irányuló titkos adatgyűjtésre vonatkozó) utalások. Ha akkor nem utasította volna vissza három napon belül az ügyészség a feljelentést, az általa kezdeményezett büntetőeljárás keretében azt is tisztázhatta volna, hogy a felvétel hiteles, azaz vágatlan és manipulálatlan-e. Nem tették meg.

Dávid Ibolya stábjának egyik jogásza szerint a Magyar Nemzetben megjelent új tények alapján a demokrata fórum elnöke akár egy újabb feljelentéssel megkísérelhetné rábírni a Központi Nyomozó Főügyészséget a tények részletes és teljes körű feltárására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.