Uj Péter: jöjjön a szittya innováció!

A magyar nemzeti össztermék ugyan még a harmadik negyedévben is drámai mértékben csökkent, év per év alapon, persze hogyan máshogy, és hát közben Európa nagyobbik részén már éppen konjunktúra volt; amíg nálunk mínusz brutál, a legtöbb helyen erős plusz, de ne hagyjuk, hogy lehúzzon a volumenindexek csalfa örvénye, ne tévesszen meg a vak reménytelenség, igenis látszik a fény az alagút végén, idegenbe is győzni megyünk és a labda gömbölyű.

A válság leküzdésének egyik módja, sőt talán záloga lehet az olcsó, hazai termelésű energia, amely révén felszámolható lenne az átkos gázfüggőség, uránfüggőség, szénfüggőség, áramfüggőség, bambuszfáklya-függőség meg az összes többi dependens nyavalya, talán még a kedvezőtlen demográfiai helyzet is megfordulna hirtelen, és elkészülne a négyes metró.

A magyarsággal közismerten ambivalens viszonyban lévő isteni gondviselés először a makói gázmező formájában avatkozott be, de a bonyolult teológiai műveletekkel, a többi között sámánilag is egyértelműen kimutatott deus ex machina valami fatális véletlen folytán félrecsúszott, bár nem lehet kizárni, sőt a direkt magyarellenes aknamunkát sem, summa summárum, a makói gáz kútba esni látszik, úgyhogy nincs mese, új energiaforrás kell nézni, jöhet a legendás magyar találékonyság az egy főre eső Nobel-díjak számát az égbe rakettázó szittya innováció: olyan energiatermelési módszert kell kifejleszteni, amely eddig ismeretlen forrásokat aknáz ki, új mechanizmusokat (az új mechanizmusokban is erősek vagyunk hagyományosan) tár fel.

Norvégiában például a napokban indították el az első ozmotikus erőművet, amely a sós és az édesvíz közötti ozmotikus nyomáskülönbséget alakítja energiává egy különleges membránnal. Mi sajnos sós vízzel sem állunk valami jól, direkt magyarellenes aknamunka következményeképp, tehát tovább kell keresni azt az energiaforrást, ami nagy mennyiségben áll rendelkezésre az országban, ám eddig rejtve maradt a szemünk előtt. A megoldást ezúttal is a nemzeti élcsapat, az elit, a pártpolitika szállítja: mi az az energia, amely a magyar tömegekből minimális beavatkozás nyomán, nagyon kis mennyiségű katalizátoranyag hozzáadásával előtör? Mi az, ami szinte biztos parlamenti erővé tett egy két éve még gyakorlatilag nem létező pártot?

Igen, a cigányság elemi erejű utálata. Tehát, van már egy igen jelentős pártunk, amelynek programja, és egyelőre igen sikeres programja, hogy a cigányok szabad és minden gátlástól mentes utálata vezet a közjóhoz, és igen széles tömegek adják jelét annak, hogy számukra nem is létezhet jelentősebb forrása az örömnek és egyéb pozitív lelki energiáknak, mint ha teli tüdőből, sivítva cigányozhatnak, és hát ilyen jelentős társadalmi energiákat jó húsz éve nem láttunk mozdulni, ezért aligha hangzik képtelenségnek egy olyan technológia kifejlesztése, amely ezt a ma még kiapadhatatlannak tűnő, sőt a nukleris láncreakciókra emlékeztetően egyre csak erősődő energiát alakíthatja elektromos árammá. Ha sikerül, el lehet kezdeni bontani Paksot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.