Tényleg vége a Slágernek?

Szerda éjfélig távozik az amerikai tulajdonos. Úgy tudjuk, az interneten marad az adás, legalábbis zene. A Roxy azonnal lecsap a parlagon maradt slágeresekre.

Kivonul Magyarországról a szerda éjfélig a Sláger Rádiót működtető társaság amerikai többségi tulajdonosa - közölte az itteni cég első embere tegnap az MTI-vel. Megállapodás-közeli állapotban voltak, hogy a Roxy Rádió frekvenciáján adjanak műsort, amikor az Emmis-csoport bejelentette a kivonulást a magyar piacról - mondta Heal Edina.

Az interneten részben azért megmarad a Sláger. Valójában valamiféle tetszhalott állapotban, mert zenét továbbra is sugároznak, de minden olyan műsor megszűnik, amihez műsorvezető is kell. Ennek az állapotnak a fenntartása mindenesetre arra utal, hogy nem gondolják véglegesnek a kivonulást.

A Sláger Rádió 12 év után, szerda éjfélkor távozott a hazai éterből, miután az Econet-csoporthoz tartozó FM1 Konzorcium nyerte el a nagyobbik vételkörzetű, a lakosság 81 százalékát elérő országos kereskedelmi rádiós frekvenciát. Az október 28-i - mindkét korábbi koncesszióbirtokos (a Sláger és a Danubius) által bíróságon megtámadott - ORTT-határozat hét évre osztotta ki a két műsorszolgáltatási jogosultságot.

Már a döntés után több információ jelent meg arról, hogy a Sláger és a Danubius tulajdonosai keresnek olyan fővárosi frekvenciát vagy rádióhálózatot, amelyen sugározhatnának. A Slágerrel hírbe hozott Rádió 1 és a Roxy a múlt héten még cáfolta, hogy tárgyalnának, a Pont FM azt közölte, több vasat tartanak a tűzben, de a "legkevésbé" a Slágerrel tárgyalnak.

Tegnap Alexander Skvortsev, a Roxyt működtető társaság ügyvezetője arról beszélt az MTI-nek: a múlt héten megkereste őket a Sláger menedzsmentje, és egyeztetésekbe kezdtek a kooperációról; s hogy a Sláger neve és műsora jelenne meg a Roxy frekvenciáján. Az Emmis kivonulásának hírére bejelentette: a Roxy az egykori Sláger csapatával keresi az együttműködést. Várhatóan a napokban találkoznak az egykori slágeresekkel, hogy megvizsgálják, miben tudnak együttműködni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.