Röviden

Ungár Klára pártot alapított Szema néven

Vészesen jobbra fordult az ország, miközben a balliberális pártok hiteltelenné váltak – csaknem egymillió baloldali-liberális választónak nincs kire szavaznia.

„A csalódott választók jelentős része politikai hajléktalanná vált” – ezzel indokolta tegnap Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért (Szema) néven, 28 alapítóval és 18 támogatóval alakult párt elnökségi tagja, miért hoztak létre új politikai formációt. Orsós János tanár szerint a cigányság eddig csak bűnbak volt, most viszont végre érdemi partnerként is megjelenhet a politikában; „megmutathatjuk az országnak, hogy a romák igenis képesek hasznos tagjai lenni a társadalomnak”. A még bejegyzés alatt álló párt már a jövő évi választásokon indulni akar, de –mint azt világossá tették –a jelenlegi parlamenti pártok egyikével sem kíván együttműködni. (Ny. M.)

SZDSZ-es lett a BKV új igazgatósági elnöke

Pálmai Lászlót választották a BKV igazgatósága elnökének a testület tegnapi ülésén – értesült lapunk. A 36 éves közgazdász az SZDSZ nemrég megválasztott Szolnok megyei elnöke, korábban a Jászkun Volán Közlekedési Zrt. igazgatósági tagja volt. Pálmai László a Molnál is dolgozott kontrollerként, majd tendereztetési főmunkatárs lett. Elődje a BKV igazgatóságának elnöki posztján korábbi fővárosi SZDSZ-es képviselő, Tóthfalusi György volt. (S. G.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.