A gázmérgezések ellenére nem zárják be az Alleét

Nem tartja indokoltnak a XI. kerület jegyzője az Allee bevásárlóközpont ideiglenes bezárását - tájékoztatott az újbudai önkormányzat.

Tegnap az önkormányzat jegyzője, Filipsz Andrea egyeztetésre hívta több szakhatóság, egyebek közt a rendőrség, a tűzoltóság és az ÁNTSZ képviselőit, hogy tisztázzák, mi történt a nemrégiben megnyílt újbudai bevásárlóközpontban.

Emlékeztetőül: hétfőn a bevásárlóközpont mínusz második szintjén, a garázs mellett található hipermarketben öt dolgozó rosszul lett, hármukat kórházba szállították. A roszszulléteket nagy valószínűséggel az okozta, hogy az élelmiszerüzlet dolgozói huzamosabb ideig lélegezték be garázsban parkoló autók által kibocsátott kipufogógázt. Vasárnap tizennégy embert vittek kórházba ugyaninnen gázmérgezéssel. Egy kivétellel egyébként ők is az élelmiszeráruház dolgozói voltak.

A jegyző emlékeztetett arra, hogy használatbavételi engedélyt csak az összes jogszabályban előírt szakhatóság pozitív véleményének birtokában adhat ki. Kiemelte: jelen esetben is így járt el.

Glavatity Gábor, az Alleét építő ingatlanfejlesztő cég fejlesztési igazgatója elmondta, hogy "bár eddig is veszélytelen volt az áruház", a zsilipajtóra, ami elválasztja a garázst a bevásárlótértől, légfüggönyt szerelnek. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.