Sláger és Danubius: forrnak a dühtől az amerikai diplomaták

A Sláger Rádióért zenélt tegnap délután a budapesti Városligetben Charlie, a Bikini, Balázs Fecó, a Republic és még sokan. A Sláger Rádió szimpátiakoncertjén megjelent tömeg jelenlétével szolidaritását is kifejezte az országos rádióként megszűnő Sláger Rádióval. A ma használt frekvencián november 18-án szólalhat meg utoljára a Sláger és a Danubius.

Kérdéses, hogy folytatják-e, s ha igen, hol, a most frekvenciájukat vesztett országos kereskedelmi adók. Heal Edina, a Sláger Rádió vezérigazgatója azt mondta lapunknak: lehet, hogy internetes adóként folytatják, gondolkodnak a digitális kábelen való terjesztésben, és abban is, hogy frekvenciákat vagy rádiókat vegyenek. Egyet vagy többet a fővárosban, vagy az ország több pontján. Így össze lehet állítani egy országos vagy ahhoz közelítő hálózatot.

A Sláger Bumeráng című reggeli műsorának vezetői viszont vélhetően maradnak a Slágernél, noha az adó helyén november 19-től sugárzó Neo FM csábítja a stábot. Boros Lajos, a Bumeráng egyik műsorvezetője a Borsnak nyilatkozva megerősítette: lojálisak a Sláger Rádióhoz, eddigi tárgyalásaik a többi rádióval inkább csak kapcsolatfelvételnek mondhatók.

A Sláger és a Danubius egyaránt bíróságon támadta meg az ORTT határozatát. A bíróság sajtóosztályán a Népszabadságnak megerősítették: elfogadták a felperesek kérését, sürgősséggel tárgyalják kérelmüket. Ez azt jelenti: akár heteken belül, de szinte biztosan még az idén kitűzik az első tárgyalást.

A frekvenciadöntéssel a nemzetközi sajtó is foglalkozott. A brit Economist szerint "forrnak a dühtől" a Budapesten dolgozó amerikai diplomaták, akik lobbiztak az amerikai Emmis Communications médiacég tulajdonában lévő Sláger Rádióért.

A Financial Times pedig pénteken közölt cikkében azt írta: a frekvenciapályázaton történtek azt az aggályt vetik fel, hogy Magyarországon erősödik a politikai beavatkozás az üzleti szférába, ahogy a pártok igyekeznek pénzhez jutni a jövő évi választások előtt.

A lapnak mindkét külföldi tulajdonban lévő rádió tulajdonosai arról számoltak be, hogy a pályázati eljárás előtt a két nagy párt képviselői felajánlották nekik: meghosszabbítják engedélyeiket, ha a pártok megkapják a cég tőkéjének ötven százalékát.

Esőben is
Esőben is "szimpatizáltak" hallgatói a Slágerrel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.