Feljelentette Dávid Ibolyát a Klassz FM

Rágalmazás miatt feljelentette Dávid Ibolyát, az MDF elnökét az egyik új kereskedelmi rádiót indító cég, az Advenio Zrt., amely Klassz FM néven indít rádiót az eddig a Danubius Rádió által használt frekvencián. Dávid ugyanis szombati tájékoztatóján arról beszélt, hogy a pályázat üzenete a befektetőknek és az egész világnak, hogy Magyarországon a törvényekkel szemben ilyen eljárást meg lehet engedni.

Hozzátette, hogy az elmúlt hetekben több hasonló eset is történt, például a pécsi vízmű "lefoglalása". Ezek azt mutatják a világnak, hogy Magyarországon át lehet lépni szerződésen, fel lehet rúgni a törvényeket, és a verseny szabadságát felül lehet írni "pártmutyikkal". (A tekintélyes brit Economist lagutóbbi számában nem utolsósorban éppen ezt a két esetet ismertetve vonja le azt a következtetést, hogy Magyarországon - nem függetlenül a Fidesz várható hatalomba kerülésétől - a külföldi tőkével ellenséges hangulat terjed. A frekvenciapályázat kárvallottai is külföldiek, mint a pécsi vízmű kiszorított tulajdonosai.)

A Fidesz szerint azonban kreált botrány tört ki a kereskedelmi rádiók frekvenciapályázata körül, alaptalanul vádaskodik az MDF és az SZDSZ. A párt szóvivője, Szijjártó Péter, közölte: "egyes hazai és külföldi pénzügyi körök kijáró pártokká silányítottak két magyar történelmi, rendszerváltó pártot, az MDF-et és az SZDSZ-t".

Az Advenio által pénteken benyújtott feljelentés szerint becsületsértő volt az MDF elnökének nyílt levele, amely szerint politikai korrupció eredményeként nyerték el a frekvenciákat, és pártrádiókat fognak üzemeltetni - mondta Futó Barnabás ügyvéd. Ő védte egyébként a Kaya Ibrahim-ügyben elhíresült Schlett Csaba vállalkozót, valamint az UD Zrt.-t a lehallgatási botrányban. Az üggyel összefüggésben Horváth József, az UD Zrt. vezetője akkor kijelentette: valójában nem ő és cége áll a nyomozás célkeresztjében, hanem a Fidesz. Az MDF-es Herényi Károly korábban a Fidesz "házi ügyvédjének" nevezte Futót, aki - mint az MDF-es politikus fogalmazott - az úgynevezett UD-ügyben "rendszeresen átveszi az ügyészségi szóvivő szerepét". Futó - ugyancsak a Népszabadságnak - ezt cáfolta, leszögezte: nem a Fidesz ügyészségi szóvivője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.