Bajnai is arcát adja az MSZP kampányához

A jövő évi büdzsé sarokszámairól, illetve módosító indítványairól történt szavazás módot ad az MSZP politikájában egy új szakaszra - jelentette ki a napokban Lendvai Ildikó pártelnök, hozzátéve: ennek az új szakasznak a kezdetét jelzik a november közepén megjelenő óriásplakátok, sajtóhirdetések és a háztartásokba eljuttatandó tájékoztató füzetek. Lendvai szerint a füzet tartalma választ ad arra, mi a viszony az MSZP és a kormány között: "ez a kormány a szocialista párt kormánya. Fölvállaljuk. Büszkék vagyunk még a nehéz döntésekre is".

A kampány szlogenje: "Tesszük, amit tennünk kell", a tájékoztató kiadvány címe pedig "Enyhítjük a válságot, enyhítjük a terheket" lesz. Úgy tudjuk, a brosúra beköszöntőjét Lendvai Ildikó pártelnök és Bajnai Gordon miniszterelnök jegyzik. Információink szerint a kormányfő beköszöntőjében Bajnai ismét leszögezi: a válságkezelést egy évre vállalta. "A katasztrófát elkerültük, így Magyarországnak most új célja van: megerősödve kikerülni a többi országot is sújtó válságból", írja.

Kovács László utazó nagykövet lehet

Négyszemközti megbeszélést folytat a napokban Kovács László leköszönő uniós biztos és Bajnai Gordon miniszterelnök - értesült a Népszabadság. Úgy tudjuk, hogy Kovács különleges miniszterelnöki megbízatást kaphat, utazó nagykövetként segítheti a kormány munkáját. Az MSZP is számít a kampányban a volt pártelnökre. A volt pártelnök is jelezte, hogy érdemben kívánja segíteni a párt választási felkészülését és "hatással kíván lenni" a választási eredményre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.