Bajnai vs. Orbán: papírjuk van róla

Bajnai keresetét elutasították; országos szülői értekezlet lesz szombaton; tiltakozás a Demokrata ellen - a csütörtöki Népszabadság rövidhírei.

Elutasították Bajnai Orbán elleni keresetét

A Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati eljárás keretében is elutasította Bajnai Gordon miniszterelnök Orbán Viktor Fidesz-elnök elleni, személyhez fűződő jog megsértése miatt indított keresetét - tudatta az ellenzéki párt helyettes szóvivője tegnap. Cser-Palkovics András úgy fogalmazott: a kormányfőnek már papírja is van arról, hogy a szocialisták nem megfelelően bántak az EU-pénzekkel. Orbán Viktor többször bírálta az EU-pénzek hazai elosztásának gyakorlatát, s utalást tett szocialistákhoz kötődő személyekre, továbbá hangsúlyozta Bajnai Gordon felelősségét is, aki az európai uniós pénzek felhasználásáért felelt a korábbi kormányban. A kormányfő jogsértőnek találta Orbán kijelentéseit, s elmarasztalását kérte a bíróságtól. (MTI)

A képviselőket is invitálja a PDSZ

Levélben hívta meg az országgyűlési képviselőket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a szombati fővárosi "szülői találkozóra", amelyen a költségvetést bíráló és jobbító szándékú javaslatokról lesz szó. Kerpen Gábor, a szakszervezet elnöke elmondta: az Országos Szülői Értekezlet - amely pártpolitikától mentes szakmai találkozó - célja, hogy szakmai álláspontjukkal segítsék a döntéshozókat a közoktatás melletti kiállásban. A demonstráción várhatóan 18 szakmai és civil szervezet is képviselteti magát, s a szervezők több ezer résztvevőre számítanak. (MTI)

Tiltakozik a Charta a Demokrata írása ellen

A Demokratikus Charta tiltakozott a Demokratában megjelent Harcra fel! című írás miatt (a szerző könyvmegsemmisítésre buzdított). A gyalázatos szöveget közreadó újság főszerkesztője a Fidesz kulturális (!) tagozatának tagja, a Magyar Gárda egyik alapítója, fogalmaz közleményében Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.