Az ORTT 'utolsó dobása'

Nem sikerült távol tartani a politikát a testülettől és a testületet a politikától, indokolta lapunknak tegnap bejelentett lemondását Majtényi László, az Országos Rádió- és Televíziótestület (ORTT) elnöke. Az államfő, hivatalában fogadva a médiahatóság vezetőjét, azt mondta, hogy sajnálatos, ha egy frekvenciapályázatra a pártpolitikai alkuk gyanúja vetülhet. Majtényi lemondását az államfő sajnálattal elfogadta. Az ORTT-nek a szerdán meghozott döntéssel vége - nyilatkozta lapunknak Vásárhelyi Mária médiaszociológus.

A médiahatóság tegnap döntött a két nagy párt delegáltjainak szavazataival: az országos földi sugárzású kereskedelmi rádiók pályázatán nem a két bevezetett adót, a Slágert és a Danubiust hirdették ki győztesnek, hanem a náluk jóval több pénzt ígérő két új jelentkezőt. A döntés bírálói az ígéreteket megalapozatlannak vélik, a testületi tagok motivációját pedig az új győztesek politikai kötődéséhez vezetik vissza.

Tiltakozott tegnap a történtek miatt Dávid Ibolya, az MDF elnöke, aki szerint az MSZP és a Fidesz szokásos és ártalmas alkuinak egyike némította el a két kedvelt adót.

Érdemes definiálni a közérdek fogalmát, és biztosítani kell, hogy aki független kereskedelmi rádiót hallgat, biztos lehessen abban, hogy független híreket, információkat kap, nem politikai elfogultság szerint szerkesztett médiát - közölte Bajnai Gordon miniszterelnök Brüsszelben. Orbán Viktor ugyanitt csak annyit közölt: ha jogilag rendben volt az eljárás, politikusként neki nincs vele dolga.

Tiltakozás a politikai alku ellen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.