Győrből Szombathelyre költözhet a Mediawave

Jövőre valószínűleg Szombathelyen rendezik meg a Mediawave Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivált, amelynek eddig tizenkilenc alkalommal Győr adott otthont.

Szombathely közgyűlése a szervezők kérésére nagy többséggel döntött úgy, hogy befogadja a kulturális eseményt. A Mediawave elégedetlen a győri önkormányzat támogatásának mértékével, s egyebek közt ezért akar más várost választani magának. Borkai Zsolt, Győr polgármestere lapunknak hangsúlyozta: a város ugyanúgy támogatja a fesztivált, ahogy eddig tette. Ezen túlmenően a győri filmkultúra fejlesztésére létrehozott filmalapba tavaly 40 millió forintot adott a közgyűlés. Ennek rendszeres folyósítására nem tudnak vállalkozni az önkormányzatokat is sújtó pénzügyi válsághelyzetben, de az eddigi években kialakult gyakorlatnak megfelelően egyetlen forinttal sem csökkentik az önkormányzat hozzájárulását a fesztiválhoz. Licitálni viszont nem vagyunk hajlandók - mondta Borkai, aki hozzátette: a Mediawave támogatását eddig sem haszonelvűen szemlélte, hanem kulturális kötelezettségének érezte a város, hiszen ez a rétegrendezvény nem növelte Győr idegenforgalmi bevételét.

Feiszt György, Szombathely kulturális tanácsnoka tudósítónknak elmondta: a város öt éven át évente húszmillió forinttal támogatja a rangos eseményt, amelyet beillesztenek az április-májusra tervezett helyi programokba. Hozzátette: a Mediawave Alapítvány viszont azt vállalta, hogy a csaknem százmillióba kerülő rendezvényhez a szükséges további forrásokat előteremti, és gondoskodik a megfelelő reklámról is.

A szervezők hivatalosan még nem jelentették be, hogy Szombathelyt választották Győr helyett, csupán azt erősítették meg, hogy a húsz évvel ezelőtt először megrendezett programsorozat valószínűleg más városban ünnepli a fesztivál. Úgy tudjuk, a mediawave-esek a szombathelyi szerződéses ajánlatra várnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.