A politikusok egymást oltják

A magyar vakcinával kapcsolatos aggodalmak nem megalapozottak, tehát terhes nők is beadathatják maguknak - nyilatkozta a Vasárnapi Hírek című hetilapban az egészségügyi miniszter.

Székely Tamás tájékoztatása szerint Magyarországon egyféle oltóanyag van forgalomban, egyfajta vakcinát vásárolt a kormány, ezt az egyet kapja mindenki, és ez hozzáférhető a patikákban. A szaktárca vezetője mindazonáltal bejelentette: a héten, amikor várhatóan már mindenki számára elérhető lesz az oltás a patikai forgalomban, ő is beoltatja magát.

A Fidesz szerint, amit az új típusú influenzával kapcsolatban el lehetett rontani, azt a kormány elrontotta, ahol pedig hazudni volt alkalom, ott azt tette. Pesti Imre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány ezzel hozzájárult ahhoz, hogy bizalmatlanság, hiteltelenség alakult ki az oltóanyag körül. Hangsúlyozta: nem az oltóanyaggal van baj, hanem a kommunikációval.

A járványügyi felkészítés ügyét, a védőoltás kérdését nem kellene a politika mocsarába rángatni - reagált Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke Pesti szavaira. Nyilatkozatával Pesti Imre felrúgta azt a politikai konszenzust, ami a járványügyi biztonság kérdésében hetek, hónapok óta létezik a pártok között az Országgyűlés egészségügyi bizottságában, közölte Kökény. Mint mondta, a bizottságban a lakosság biztonságérzetét javító, oltóanyagpárti álláspont alakult ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.