Medveczky, bár már tehetné, nem pályázik

Cáfolják a Magyar Televíziót felügyelő kuratórium elnökségének tagjai, hogy Medveczky Balázs ügyvezető alelnök érdekében szállították volna le - egyetlen változtatásként - az elnöki poszt betöltéséhez szükséges végzettség szintjét egyetemiről főiskolai szintre az újabb elnöki pályázatban. Kozák Márton SZDSZ-es kurátor szerint ezt a szándékot kizárja az ügyvezető és a kuratórium feszült viszonya.

Kurátorok is cáfolták a "nagykoalíciós" elméleteket, vagyis azt, hogy az MSZP vagy az MDF rábólintott volna egy Medveczky számára kedvező változtatásra. Csernus János (MDF) szerint az idősebb szakemberek kedvéért "tárták szélesebbre" a kapukat, vannak köztük ugyanis olyanok, akik képesek lennének elvezetni az MTV-t, ám nincs egyetemi diplomájuk. Több, szakmailag szóba jöhető személy a mai Filmművészeti Egyetem elődjén végzett, ahol főiskolai diplomát kapott. Balogh László, a tévékuratórium KDNP-s elnökhelyettese elmondta: a javaslat Ugron Gáspár fideszes kurátortól származik, és elsősorban a speciális főiskolákon végzett, válságmenedzselésre, pénzügyi menedzselésre kiképzett szakemberek előtt nyitná meg az utat.

Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke a Népszabadságnak azt mondta: valóban főiskolai diplomája van, az egyetemi képesítését most szerzi a Szent István Egyetemen. - Nem tudom, a végzettségi szint leszállítása felhívás-e keringőre, de nem táncolok - reagált kérdésünkre, hogy beadja-e elnöki pályázatát a mostani fordulóban (korábban még nem pályázott). A mai jogi-szabályozási és finanszírozási környezetben ennek nem látja ugyanis értelmét. Ezen a véleményén csak akkor változtatna, ha megvalósulna a közszolgálati médiumok feladathoz szabott normatív támogatása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.