Gárdisták és no comment

Harminc-negyven fekete öltözéket viselő, árpádsávos zászlóval fölvonuló gárdista is részt vett Keszthelyen a város október 23-i ünnepségén, péntek délelőtt. Képviselőjük koszorúzott is. Szántó Zoltán, az újjáalakult Magyar Gárda Zala megyei kapitánya, a feloszlatott szervezet volt keszthelyi vezetője azt mondta: részvételükről előzetesen tájékoztatták az önkormányzatot, ahol tudomásul vették ezt, csak azt kérték, tartózkodjanak az egyenruha viselésétől, az alakzattól és a vezényszavaktól. Szerinte ennek eleget tettek.

Mohácsi József zalai szocialista képviselő felháborítónak nevezte, hogy a megemlékezésen "akármilyen néven is", de hivatalosan, ráadásul "alakzatba, csatasorba" rendeződve ott lehettek egy feloszlatott szervezet tagjai. Ruzsics Ferenc, Keszthely fideszes polgármestere közölte: az önkormányzat egyik intézménye szervezte a megemlékezést. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon kérdéseinkre annyit mondtak: "Nincs kommentár."

Szabálysértési eljárást kezdeményez a rendőrség azok ellen, akik a gárda formaruháját viselték Debrecenben, a Jobbik megemlékezésén. A rendezvény után rendőrök igazoltatták az egyenruhásokat, miközben a téren lévők indulatosan szidalmazták, hazaárulózták a rendőröket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.