A Stop.hu-ba olvad a Népszava online

A Stop.hu internetes portált üzemeltető céghez kerül a Népszava online verziójának (nepszava.hu) üzemeltetési joga - értesültünk. A lépés - amelyről  egyik fél illetékesét sem sikerült megkérdeznünk - szokatlan, mert a nyomtatásban és az interneten is megjelenő lapok éppen hogy erősíteni próbálják  együttműködésüket.

Úgy tudjuk: az átvevő cég vezetője, Horváth Éva, aki a BKV-botrányok kapcsán került a hírekbe, és akit a nyáron menesztettek a közlekedési cégtől. Horváth a BKV-t felügyelő Hagyó Miklós akkori szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjeként a közlekedési cégnél is alkalmazásban állt.

A Népszava online kiadási jogainak "átcsoportosítását" információnk szerint az magyarázza, hogy így a Stop.hu köré szerveződne egy fiatalos, baloldali kötődésű médiafelület. A nepszava.hu átvételének számos részlete nem tisztázott. Például, hogy mi lesz az ott dolgozók sorsa. Azt sem rögzítették, hogy megtartják az átvevők a Népszava online szerkesztési, közléspolitikai elveit. Az átvételt szabályozó szerződés szerint erről egy melléklet rendelkezik, ám a kontraktushoz nem készült melléklet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.